Who would knew dat plant based sneakers zo hot kunnen zijn. Check de Nike Air Max Cork pack hier!

Nike Air Max Cork Pack

Milieuvriendelijke, duurzame keuzes zijn al geruime tijd een nadrukkelijke focus van Nike. Nike Sportswear heeft de welbekende Air Max opgenomen in de populaire ‘Plant Based’ Pack. Ontwerper Sergio Lozano bewijst ons hiermee dat duurzame sneakers er super stijlvol uit kunnen zien. In deze Nike Air Max Cork pack zitten heerlijke Air Max silhouetten, waaronder de kleuren navy, roze en ecru. Lees verder voor de details!

Navy – Air Max 95 ‘Cork’

Navy Air Max 95 Cork

Nike’s plant based pack bestaat uit een serie schoenen die de natuurlijke bronnen van kleurstoffen en verschillende duurzame stoffen eert. De Air Max 95 ‘Cork’ is hier te zien in een navy colorway die een denim look heeft. Je kan goed zien dat de gehele sneaker is gebaseerd op het leven van een plant. De onderkant van de sneaker lijkt op aarde en op de tong is een geborduurde plant te zien en de boven constructie is een mix van canvas en kurk. De bronzen stiksels zorgen hier voor een fijn contrast, zoals gewoonlijk te zien is op denim kleding.

Ecru – Air Max 95 ‘Cork’

Ecru Air Max 95 Cork

Deze ecru Air Max is bekleed in tarwe kleuren. Op de tong staat ook hier een plant geborduurd. De swooshes op het bovenwerk van de schoen hebben een oranje tint die je doet denken aan de colorway ‘tan’. De details op de tong en de buitenzool hebben net zoals bij de andere designs een kurkconstructie. De tussenzolen hebben geen op planten geïnspireerde elementen, zoals bij de andere Air Max silhoutes. Toch is de sneaker net zo fire als de rest.

Roze – Air Max 90 ‘Cork’

Pink/Roze Air Max 90 Cork
By Sneaker News

In tegenstelling tot de donkere navy en ecru kleurstellingen, is deze look veel meer lente-geschikt, met een lichtroze kleur over de hele sneaker. Zowel de hiel als de Swoosh zijn van kurk gemaakt. Beide hebben er kleurrijke en abstracte spikkels in verwerkt zitten. Op de zool is gebruik gemaakt van gerecycled materiaal, waarvan het donkerbruin op het eerste gezicht lijkt op het gewoonlijke materiaal. De sneaker is bijna helemaal in roze. De enige kleurafwijkingen zijn de bruine mesh voering, witte tussenzool en het groene borduursel.

Zoals gewoonlijk zullen deze Air Max kicks droppen bij Nike en geselecteerde retailers. Voorlopig is het slechts een kwestie van tijd tot de releasedatum bekend is, maar wij houden je op de hoogte van alle details. Houd daarom onze nieuwspagina en releasekalender in de gaten!

Previous ArticleNext Article