De Nike Air Max 90 ‘Bacon’ keert terug! 🥓

Nike heeft aangekondigd dat de Nike Air Max 90 ‘Bacon’ terug zal keren in 2021. Het vlezige design van Dave Ortiz uit 2004 zal re-releasen op Nike Air Max Day. Bekijk hier de crispy Nike Air Max 90 ‘Bacon’:

Nike Air Max 90 'Bacon'
Daves quality meat
Images by StockX

DQM x Nike Air Max 90 2004

Dave Ortiz, een New York graffiti artist, had destijds een sneaker conceptwinkel genaamd: Dave’s Quality Meat. Wat heeft vlees te maken met sneakers vraag je je misschien af? Nou niet veel, alleen paste het concept wel perfect bij Ortiz. Als graffiti artist was zijn tag een kippenbout met de naam MEAT, met een omgekeerde ‘E’. De winkel was één van de eerste concept stores in New York. Heel de winkel was ingericht met kleine details die naar vlees verwezen. Zo zocht Ortiz dagenlang naar de perfecte vitrine om zijn producten in tentoon te stellen.

Dave's Quality Meat

In 2004 vroeg Nike aan Ortiz om een schoen te ontwerpen. Hij had geen idee wat voor design hij zou kiezen. Op een vrijdagavond, net voor de deadline, kreeg hij enorme trek en bestelde een bacon, egg and cheese sandwich. Toen hij de bacon zag wist hij het: de schoen zal geïnspireerd worden op bacon, want: “everybody loves bacon”. De schoen groeide uiteindelijk uit tot één van de meest iconische Air Max 90 designs.

Air Max 90 2004
Images by StockX

In de video hieronder van Sneaker News legt Dave Ortiz in zijn eigen woorden de geschiedenis van de sneaker uit.

Nike AM90 ‘Bacon’ | CU1816-100

Om de kleuren te kiezen voor de Air Max vroeg Ortiz hulp aan zijn goede vriend Chris Keefe, een designer van o.a. Supreme. De kleuren passen perfect bij de kleuren van een bacon slice. De re-release lijkt bijna exact op de originele release, maar sommigen zeggen dat de kleuren op het 2021 model iets lichter uitvallen.

De kleuren ‘Sail’ en ‘Straw’ zijn de twee basis kleuren van de schoen. Deze zijn terug te vinden op de leren toebox en de suède mudguard. Daarnaast springt het bordeaux rood er goed uit en maakt de schoen echt tot een bacon inspired design. Als final touch zijn er lichtroze details aangebracht, op de tong, nike logo op de hak en de swoosh.

AM 90 'Bacon'
brown sneakers

Zoals je misschien al op de foto’s hebt gezien, zijn de schoenen verpakt in een vacuüm plastic verpakking. Deze speciale Nike zak zal worden toegevoegd in de doos met de sneakers. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende kleuren veters die ook worden meegeleverd.

Nike Air Max 90 'Bacon'

De Nike Air Max 90 ‘Bacon’ zal releasen op Air Max Day: 26 maart 2021, maar waarschijnlijk dropt de schoen eerder bij een aantal retailers 👀. Houd daarom de Sneakerjagers Releasekalender goed in de gaten om de release niet te missen!

Nike Air Max 90 NRG 'Bacon'

CU1816-100 · Prijs vanaf €193,-

Naar alle aanbieders
Air Max 90 'Bacon'
Images by Nike
Previous ArticleNext Article