Air Jordan 1 retro high ‘University Blue’; een frisse color blocking

Jordan university blue

De Air Jordan 1 retro high ‘University Blue’ dropt eindelijk! Al sinds begin 2020 gaan er geruchten rond over deze colorway en deze week droppen ze dan eindelijk! Lees verder voor alle details.

Air Jordan 1 Retro collectie

Deze nieuwe Jordan maakt deel uit van de Air Jordan Retro voorjaarscollectie. Het is één van de drie Jordan 1 colorways die droppen als onderdeel van deze line-up. Daarnaast zijn er nog een handvol Air Jordans gepland om binnenkort te verschijnen, waaronder een Air Jordan 4 ‘University Blue’ in dezelfde stijl, een nieuwe colorway van de Air Jordan 5 en een exclusieve uitvoering van de Air Jordan 9 voor vrouwen.

University Blue als eerbetoon

Jordan Brand heeft zijn eerbetoon betuigt aan Michael Jordan zijn alma mater’s, met de Air Jordan 1 High University Blue. De University Blue colorway is prominent aanwezig in de geschiedenis van de Jordan 1. Daarnaast is het paar ook een eerbetoon aan Jordan’s collegiale dagen op Chapel Hill, omdat deze University Blue dezelfde color blocking als “Chicago” heeft.

Jordan 1 retro ‘University Blue’ details

De bovenkant van de Air Jordan 1 High University Blue bestaat uit wit en zwart getrommeld leer met Durabuck overlays in University Blue. Deze kleur is ook toegepast op de neus, hiel, enkel en buitenzool. Een zwart Wings-logo met University Blue-branding op de tong maakt de strakke en klassieke details van het model af. Deze frisse color blocking wordt afgemaakt door de zwarte details op de swoosh en kraag. Dit staat mooi in contrast met het witte zijpaneel, tussenzool, tong en de neus.

De eerste op de UNC geïnspireerde Jordan 1 stamt uit 1985 toen de Jordan 1 debuteerde. Sindsdien zijn er verschillende versies van de UNC 1 geweest, zoals de Jordan 1 Retro High Fearless UNC To Chicago.

Air Jordan 1 High University Blue
By Nike
Retro University Blue

Release informatie

De Air Jordan 1 High University Blue dropt op 6 maart 2021 om 09:00 en zal €159,- euro kosten.

Air Jordan 1 Retro High 'University Blue'

555088-134 · Prijs vanaf €367,-

Naar alle aanbieders

Jordan is nog steeds een hot item, die snel uitverkocht raken. Wil jij deze en alle aankomende releases daarom niet missen? Houd dan onze nieuwspagina en releasekalender in de gaten voor alle aankondigingen en updates.

Previous ArticleNext Article