De Supreme x Nike SB Dunk Low drop wil je niet missen!

De Supreme x Nike SB Dunk Low samenwerking is eindelijk terug. Het is de vijfde keer dat de brands met elkaar werken aan de Nike SB Dunk. Of dit nogmaals een groot succes gaat worden? Wij denken van wel! Lees daarom verder voor alle details.

Geschiedenis van de Nike x Supreme SB Dunk

Supreme en Nike hebben samen een rijke geschiedenis. Er zijn al meer dan 30 Nike x Supreme samenwerkingen geweest. De Nike SB Dunk 2021 silhouette is het vijfde Supreme x Nike SB Dunk paar. Deze vier sneakers gingen ze voor:

1. SB Dunk (2002)

Supreme sneaker (2002)
By Nike

De Supreme x Nike SB Dunk kwam uit in twee colorways; bred en wit/blauw. De sneaker had elementen van de Air Jordan 3 overgenomen. De SB Dunk had een cement print op het bovenwerk en dit was de eerste keer dat deze print werd gebruikt op een andere sneaker.

2. Dunk High Pro SB (2003)

Supreme High Pro SB 2003
By Klekt

Dit paar lijkt het meest op de aankomende 2021 release.

3. SB Dunk (2012)

Supreme SB Dunk 2012
By Supreme

2012 was een belangrijk jaar voor Supreme x Nike. Na 10 jaar en acht sneakers, vierden de twee merken een succesvolle relatie. Supreme en Nike creëerde hiervoor een gedenkwaardige Nike SB Dunk.

4. SB Dunk Low (2019)

Sup low sneaker 2019
By J23

Voor deze vierde Nike SB Dunk Low samenwerking, besloot Supreme voor de split colorway te gaan. De Supreme x Nike SB Dunk Low kwam uit in drie versies. Ze gebruikten een metallic bovenwerk en een sterlogo op de hiel. De bekende ‘SUPREME’ binnenzolen hielpen de schoen, maar het was niet genoeg om er een succes van te maken.

Deze Supreme x Nike wil je niet missen

In 2003 brachten Supreme en Nike een Dunk High uit die over een paar zelfde details beschikken als de aankomende drop. Deze samenwerking was een enorm succes! De kicks waren al snel uitverkocht en hoewel er nog steeds vraag naar is, is er weinig aanbod. Voor de zoekers is er een nieuwe kans! Deze drop wil je niet missen.

Een close up

De sneaker is verkrijgbaar in vier colorways: black, hyper blue, barkroot brown en mean green. Ze hebben alle vier een leren overlay van neppe krokodillenhuid. Hetzelfde geldt voor de swoosh. De zijpanelen zijn gevuld met metallic gouden sterren. Om de sterren op te laten vallen is er een basic witte achtergrond gebruikt. Het Supreme logo is zichtbaar aan de tag en de binnenzolen. Aan de zwarte contrasterende veters die over de witte tong lopen is een Supreme lacelock gebruikt. Op het uiteinde van de veters staat ‘World Famous’. 

Nike SB x Supreme Dunk laces world famous
Nike Dunk Above Supreme
Supreme x Nike tag
Supreme sole
Supreme x Nike SB Dunk crocodile low
By Nike

Supreme x Nike SB Dunk release informatie

De sneakers zijn verkrijgbaar vanaf 3 maart 2021 om 09:00 uur en kosten €120,- euro.

Supreme X Nike SB Dunk Low 'Black'

DH3228-102 · Prijs vanaf €2.359,-

Naar alle aanbieders

Supreme X Nike SB Dunk Low 'Hyper Blue'

DH3228-100 · Prijs vanaf €3.142,-

Naar alle aanbieders

Supreme X Nike SB Dunk Low 'Barkroot'

DH3228-103 · Prijs vanaf €4.713,-

Naar alle aanbieders

Supreme X Nike SB Dunk Low 'Mean Green'

DH3228-101 · Prijs vanaf €5.973,-

Naar alle aanbieders

Houd onze nieuwspagina en releasekalender in de gaten voor alle updates en mis nooit meer een sneakerrelease!

Previous ArticleNext Article