De Carpet Company X Nike SB Dunk High Releast Morgen! 🛹

Carpet Company x Nike SB

Nike SB heeft een nieuwe collab met Carpet Company. Deze lichtblauwe SB Dunk zal op 2 maart 2021 releasen via Nike en andere Skateshops. Bekijk hier de Carpet Company x Nike SB Dunk High!

Carpet Company x Nike SB Dunk High
Images via Instagram @carpetcompany

Carpet Company

Carpet Company is in 2016 opgericht door de broers Ayman en Osama Abdeldayem. De broers begonnen in de kelder van hun ouders huis in Maryland t-shirt en skateboard designs te ontwerpen als hobby. Ondertussen is het merk mega populair geworden onder skateboarders en zijn hun producten wereldwijd te verkrijgen. Ondanks de groei, ontwerpen de broers met hun vrienden nog steeds elk product zelf. Nog steeds hebben ze veel liefde voor het ontwerpen en werken ze in de avonduren voor Carpet Company en overdag hebben ze zelfs een baan ernaast.

Carpet Company X Nike SB Dunk High | CV1677-100

In elk ontwerp van Carpet Company zie je de liefde voor ontwerpen van de broers terug, zo ook in hun nieuwste samenwerking met Nike Skateboarding. Het design is uniek en bevat vele details die door de broers zijn toegevoegd. De basis van de sneaker bestaat uit witte leren delen die worden afgewisseld door doorschijnende lichtblauwe delen. Voor deze blauwe elementen is een speciale techniek gebruikt, genaamd: screen-printing. Dit is een proces dat Carpet Company vaak gebruikt in hun eigen producten.

Carpet Company x Nike SB Dunk High

Carpet Company X Nike SB: Details

Verder bevat de schoen veel details. De broers komen uit Egypte en er zijn verschillende woorden hiervan op de schoen terug te zien. Je ziet de sierlijke tekst bijvoorbeeld aan de binnenkant van de schoen en op de hak. Bijzonder is dat de tekst op de hak verbogen is onder een dunne laag. Op de andere hak staat “Brought To You By The Habibis At Carpet Company”, voor een persoonlijke touch. Daarnaast zijn er op de SB Dunks verschillende graphic illustrations gebruikt. Door de doorschijnende laag zie je al een aantal van deze plaatjes verschijnen.

CV1677-100
Carpet Company x Nike SB
Nike SB Dunk High
Images by Nike

Het design van de schoen gaat naast al deze details nog een stapje verder. Onder de blauwe laag van de SB Dunk, zit een andere laag verstopt. Deze laag is geel gemaakt waardoor de schoen een meer vintage uitstraling krijgt. Wanneer je aan het skaten bent, slijten vaak delen van de schoenen weg. Wanneer dit bij deze sneakers gebeurt, hoef je je dus niet druk te maken of de schoen er nog stijlvol uitziet.

Nike SB Dunk vintage look
Nike SB x Carpet Company
Images by Nike
Carpet Company x Nike SB

Het stervormige logo van Carpet Company is goed te zien op de hak van de schoen, evenals de grote “Carpet” print aan de onderkant van de zool. Het poppetje met de rode hoed is te vinden op de gele laag. Dit figuur komt ook terug in de YouTube video van hierboven.

Nike Skateboarding
Image via Instagram @jasonjasherman

Collectie

Naast de Carpet Company x Nike SB Dunk High, worden er ook andere producten gereleased. Zo zijn er toepasselijk verschillende skateboards ontworpen en releast in de collectie van deze samenwerking ook enkele kledingstukken.

Carpet x Nike SB
Nike SB

Ben jij van plan het unieke design van de Carpet Company x Nike SB Dunk High te kopen? Zorg dan dat je morgen 2 maart 2021 om 9:00 uur klaar staat. Het paar releast via Nike en geselecteerde skateshops. Houd de Releasekalender en onze App in de gaten om nooit een release te missen!

Carpet Company X Nike SB Dunk High

CV1677-100 · Prijs vanaf €409,-

Naar alle aanbieders
Carpet Company x Nike SB Dunk High
Images via Instagram @carpetcompany
Previous ArticleNext Article