CLOT x Nike Air Max 1 ‘Kiss of Death’ re-issue: bevestigd door CLOT

De afgelopen maanden werd er gewacht op de bevestiging van de re-release van de CLOT x Nike Air Max 1 ‘Kiss of Death’ uit 2006. DJ Khaled ontving laatst één van de eerste paar schoenen van het vernieuwde model en nu heeft ook CLOT via Instagram een officiële releasedatum bekend gemaakt. Het paar dropt in Europa op 6 maart 2021. Bekijk hier de officiële foto’s van de CLOT x Nike Air Max 1 ‘Kiss of Death’.

CLOT x Nike Air Max 1 'Kiss of Death'

CLOT x Nike Air Max 1 ‘Kiss of Death’: Inspiratie

Wie een blik op deze sneakers werpt, ziet meteen dat er unieke details te vinden zijn. Voor het ontwerp is veel inspiratie uit de Chinese cultuur gehaald. CLOT is een fashionlabel opgezet door Edison Chen en Kevin Poon in 2003. Het doel van het merk is: “bridging the East and the West through thoughtfully-designed apparel and goods.” Met de samenwerking van het Amerikaanse merk Nike en het design van Edison Cheng, is de AM1 ‘Kiss of Death’ hier het perfecte voorbeeld van.

Video via Instagram @clot

Chinese filosofie

De sneakers zijn geïnspireerd op een oude Chinese filosofie. Het gaat hier om de drukpunten van de voet, deze drukpunten zijn verbonden met het hele lichaam door een spirituele kracht: “Qi”. In het filmpje hierboven laat CLOT zien dat de man zelfs door de schoenen heen een behandeling kan krijgen.

CLOT x Nike

Oog voor detail

Opvallend is de doorschijnende laag aan de onderkant van de zool. Door deze laag is een voet met kleurrijke drukpunten te zien. Daarnaast staat de binnenkant van de zool vol met Chinese tekens. Van dichtbij zie je dat er een lijst van onderdelen van het lichaam te zien zijn. Deze onderdelen staan allemaal in verbinding met de drukpunten volgens de filosofie.

CLOT 'Kiss of Death'
CLOT x Nike Air Max 1 'Kiss of Death'
CLOT x Nike 'Kiss of Death'
Nike Air Max 1 'Kiss of Death'

CLOT x Nike AM1 ‘Kiss of Death’ | DD1870-100

Verder valt je oog meteen op de transparante delen op de upper. Wanneer je geen sokken draagt, zullen je tenen goed te zien zijn. Dit valt allemaal samen met het voeten thema dat de schoen heeft.

CLOT x Nike Air Max 1 'Kiss of Death'

Verder bevat de CLOT x Nike collab een neutraal beige suède basis. Hierdoor vallen de fel gekleurde accenten meteen op. De oranje zool en detail op de hak trekken meteen de aandacht. Daarnaast is er gebruik gemaakt van rode leren details op de swoosh, hak en tong. Om het geheel nog kleurrijker te maken, is er gekozen voor een lichtgroene kleur op het ‘Nike Air Max’ logo op de tong en bovenste eyelets.

CLOT x Nike Air Max 1 'Kiss of Death'
Air Max 1 'Kiss of Death'
Nike Air Max 1
CLOT x Nike

Wat vind jij van de betekenisvolle CLOT x Nike Air Max 1 ‘Kiss of Death’? Durf jij de schoenen met blote voet te dragen? Je hebt nog even tijd om hier over na te denken, want de CLOT x Nike collab dropt op 6 maart 2021 via Nike en GOAT. Houd de Sneakerjagers Blog in de gaten om op de hoogte te blijven van al het sneakernieuws!

Clot X Nike Air Max 1 'Kiss of Death' - 2021

DD1870-100 · Prijs vanaf €140,-

Naar alle aanbieders
CLOT x Nike Air Max 1 'Kiss of Death'
Images by JUICESTORE
Previous ArticleNext Article