The Fresh Prince of Bel-Air & The Sneakers On Will Smith

Dit is een verhaal over hoe mijn leven op z’n kop werd gezet… omdat we vandaag de cult-serie ‘The Fresh Prince of Bel-Air’ willen herdenken.

Als het om het komediegenre gaat, is deze sitcom uit de jaren 90 een absolute favoriet aller tijden. We kunnen er niet genoeg van krijgen! ‘The Fresh Prince of Bel-Air’ was niet alleen ontzettend grappig, maar stond ook bekend om de vetste sneakers aan de voeten van Will Smith. Ontdek alles over de serie en de sneakers in dit blog!

Waarom is ‘The Fresh Prince of Bel-Air’ cult?

Naast de amusementswaarde, die echt bovenaan de lijst staat, behandelt de serie ook herhaaldelijk maatschappijkritische onderwerpen als discriminatie, vaderloosheid, armoede en de filosofieën over zwarte burgerrechten. Naast alle grappige momenten zijn er dus ook veel scènes die je aan het denken zetten.

In 6 seizoenen draait alles om de rijke familie Banks, die met Will als nieuwkomer, de hele familie op z’n kop zet. Met zijn charme en streetstyle flair windt hij niet alleen de vrouwen om zijn vinger, maar weet hij ook een beetje losheid in de familie te verspreiden.

Maar genoeg over de serie, de inhoud zou voor iedereen bekend moeten zijn, en als je de serie nog niet gezien hebt, schaam je dan! Kom op, ga hem kijken! Hoe succesvol de serie in die tijd was blijkt ook uit de beroemdheden die erin voorkwamen. Er waren gastoptredens van bekende namen als Oprah Winfrey, Donald Trump, Naomi Campbell, Hugh Hefner, Boyz II Men, Tyra Banks en nog veel meer.

The Fresh Prince and his Sneakers

Terwijl de familie Banks zich nogal netjes en serieus kleedt, heeft Will casual kleding en vooral opvallende sneakers. En daar zijn er niet weinig van. Als we de lijst zouden moeten doorwerken, zouden we hier voor eeuwig zitten, dus hebben we er een paar topvondsten uitgepikt. Dus kijk uit naar een beetje storytime en misschien kunnen we je overtuigen van een of ander model.

Air Jordan 5

De meest legendarische sneaker die in elke aflevering voorkomt is de Air Jordan 5 uit de intro. Hier in de zwarte kleur, maar hij is ook in andere kleurstellingen in de serie te vinden. En de Jordan’s zijn gewoon perfect voor Will.

YouTube: XxRandomKid Enertainment

Nike Air Max 180

In seizoen 2, is de Nike Air Max 180 ‘Bright Ceramic’ te vinden aan de voeten van Will. De sneaker was de eerste met 180 graden zichtbare Air demping.

Nike Air Max Penny

Een van de laatste scènes van de show toont de Nike Air Max Penny in de kleurstelling ‘Orlando’, in de laatste aflevering van seizoen 6. In de scène danst Will de legendarische Carlton Dance met Carlton in de sneakers. Het loopt meteen een stuk beter.

311089-001
Instagram: freshprince
311089-001
Instagram: mikecartell

Air Jordan 7 ‘Hare’

Je kunt niet genoeg Air Jordan’s krijgen bij The Fresh Prince of Bel-Air. Niet alleen was de sneaker toen trendy, maar de nieuwe look siert ook de voeten.

304775-125
Instagram: freshprince
304775-125
304775-125
Instagram: rodl_0404

Nike Air Force 1 High

Laten we overgaan tot de sneaker die verreweg het meest voorkomt. De klassieke Nike Air Force 1 High is verkrijgbaar in een ongelofelijk aantal kleurstellingen en ziet er nog steeds geweldig uit aan de voet, net als toen.

adidas Superstar

Laten we ook het podium vrijmaken voor adidas. We willen graag de originele adidas Superstar uit 1969 verwelkomen. Eenvoudig in wit en zwart en toch zo populair en beroemd.

EG4958
Instagram: adidas.superstar

Air Jordan 5 ‘Fresh Prince’

Voor Will Smith’s 50e verjaardag in september 2018, werkte hij samen met Jordan Brand om een limited edition Air Jordan 5 te lanceren. Waarom de Air Jordan 5? Het is het model uit de intro en dus de sneaker die van begin tot eind deel uitmaakte van ‘The Fresh Prince of Bel-Air’. En bij zo’n speciale gelegenheid werd de acteur een YouTube-ster.

Je zou het niet geloven, maar hij maakt hier echt een unboxing video. En met het haar dat hij toen had, zou je hem vandaag de dag nog steeds in de rol van William ‘Will’ Smith kunnen plaatsen, want zijn uiterlijk is nauwelijks veranderd.

YouTube: Will Smith
Previous ArticleNext Article