Wordt dit de beste SB release van 2021?

We hebben vorige week enorm veel Dunk releases voorbij zien komen. Dit waren allemaal SP releases. Nieuwe SB Dunk releases lieten even op zich wachten, maar de eerste maakt nu zijn opwachting! De bekende ‘Court Purple’ colorway dropt namelijk aanstaande zaterdag.

Nike SB (Nike Skateboarding) werd opgericht in 2002 door Sandy Bodecker. Dit was niet de eerste keer dat Nike een stap zette in de skate scene. Dit gebeurde voor het eerst in de jaren 90. Nike lanceerden toen de Nike Choad, Snak en Schimp. Met hulp van skater Bam Margera moest dit de kickstart zijn in de skate wereld. Het project faalde en Sandy Bodecker liet het project vallen. Het viel hem op dat de die-hard Nike skaters al aan het skaten waren op de Air Jordan 1 en Blazer Mid. In 2002 werd Nike SB opgezet en bracht Nike daarmee de Nike SB Dunk Low uit. Deze sneaker was volledig geïnspireerd op de Dunk High basketbal schoen. De low top skate versie beschikte over een dikke tong, Air Zoom insole en een rubber zool voor extra grip. De Nike SB Dunk Low zou ook niet in grote aantallen worden geproduceerd. Daarentegen kwamen de sneakers uit in kleine aantallen en kon je ze alleen maar krijgen bij skateshops.

Over de jaren heen heeft Nike met enorm veel professionele skaters samengewerkt zoals, Stefan Janoski, Shane O’Neill en Paul Rodriquez. Samenwerkingen met merken zoals Supreme, Diamond Supply Co., Stüssy en Jeff Staple zetten de sneaker in een nog beter daglicht en de Nike SB Dunk Low was niet meer weg te denken. Dankzij artiesten zoals Travis Scott en Virgil Ablog is de Dunk hype sinds 2020 weer terug.

Nike SB Dunk Low ‘Court Purple’ | BQ6817-500

De populaire court purple kleur is subtiel gebruikt op deze Nike SB Dunk Low. De sneaker beschikt over de bekende black toe colorblocking. Zwart en court purple lederen overlays worden gebruikt op de wit leren basis. De dikke tong is gemaakt van wit nylon met het Nike SB logo in het zwart. Onder het bovenwerk zit een witte midsole en paars rubberen outsole om zo de sneaker af te ronden.

De Nike SB Dunk Low ‘Court Purple’ komt uit op zaterdag 23 januari bij verschillende retailers voor €100,-. Wil jij nooit meer een sneaker release missen, houd dan onze releasekalender in de gaten. Bekijk hieronder gedetailleerde afbeeldingen van de sneaker.


Nike SB Dunk Low 'Court Purple'

BQ6817-500 · Prijs vanaf €220,-

Naar alle aanbieders
SB Dunk Low 'Court Purple'
SB Dunk Low 'Court Purple'
SB Dunk Low 'Court Purple'
SB Dunk Low 'Court Purple'
SB Dunk Low 'Court Purple'
Images by Nike

Previous ArticleNext Article