Concepts x Converse eert het ontstaan van basketbal

Concepts x Converse

Opnieuw slaan Concepts x Converse hun handen in één. Een nieuwe samenwerking, die dit keer is geïnspireerd op de geboorteplaats van basketbal! Maar liefst twee toffe sneakers zijn uit deze samenwerking ontstaan. We zien dat er veel is gespeeld met kleuren en materialen.

Het in Boston gevestigde Concepts is opgericht in 1996 in een kelder aan Brattle Street en is ondertussen een bekend footwear en kleding merk/shop. Naast meerdere samenwerkingen met Converse, zijn er nog een tal van andere samenwerkingen, die Concepts tot een gerenommeerde footwear shop hebben gemaakt. Zo stond Concepts recent nog in de spotlights, door hun samenwerking met Nike (SB Dunk).

Mensen vergeten soms dat Converse ook is begonnen als basketbal sneaker. Converse is een sportief merk opgericht in 1908. Toen basketballer Chuck Taylor aangaf pijn in zijn voeten te hebben, greep Converse zijn kans. De samenwerking met de basketballer begon in 1921. Taylor maakte de All Star ongekend populair in Amerika. Al snel werd het over de hele wereld een echte klassieker. In 1969 overleed hij. De Converse Chuck Taylor is ook in deze samenwerking terug te zien.

Concepts x Converse Chuck 70

In 1819 begon Dr. James Naismith voor het eerst met basketballen, samen met wat van zijn studenten. Ze maakte gebruik van twee perzik-manden om in te scoren. Deze inspiratie is duidelijk terug te vinden op een van de sneakers uit deze samenwerking. Op de Converse Chuck 70 heeft het bovenwerk, gemaakt van platina-suède, de kleur van perziken gekregen. Ook opvallend aan dit model, zijn de veters. Deze hebben een groen kleurtje gekregen en lijken gemaakt te zijn van touw.

Concepts x Converse BB EVO

Ook de moderne Star BB EVO is gebruikt in deze samenwerking. De sneaker heeft een lime groene kleur gekregen. Op de hiel van de sportive sneaker, loopt het langzaam over in de perzik kleur. Ook de zool heeft dezelfde lime groene kleur als het bovenwerk. Net zoals op de Chuck 70, zien we hier ook de opvallende kleur op de ‘fuzzy’ veters. Het Concepts logo is te vinden op de tong, net zoals het Converse logo. Bekijk foto’s van de bijzondere paartjes hieronder!

De Concepts x Converse sneakers droppen op 28 januari. Het duo is deze dag te krijgen via Converse. Houd onze sneaker releasekalender in de gaten, zo mis je nooit een release! Voor extra informatie over de releases, lees je onze blogs!

Concepts x Converse
Concepts x Converse

Previous ArticleNext Article