Air Jordan 3 ‘Aged Olive’ is de perfecte custom

Elk jaar worden er enorm veel custom sneakers gemaakt. Denk hierbij aan het opnieuw schilderen of het uitelkaar halen van de sneaker en er een eigen draai aan geven. Nu heeft Kenny Couto zijn eigen vintage draai gegeven aan de Air Jordan 3.

Over de Air Jordan 3

De Air Jordan 3 is één van de populairste modellen van Jordan Brand. De sneaker is de perfecte combinatie tussen stijl en performance. Voor de tweede keer was er geen Swoosh geplaatst op de midfoot. Daarentegen stond het Nike Air logo op de hak, Jumpman logo op de tong en was er een olifanten print te vinden op de sneaker. Naast deze drie elementen was de Air Jordan 3 ook de eerste Jordan sneaker met een zichtbare Air Unit. De eerste twee Jordans waren ontworpen door Peter Moore, maar omdat Moore Nike verliet om zijn eigen bedrijf te starten verloor Nike gelijk één van zijn beste designers. Dit zorgde voor enige vertraging, bij de follow up van de Jordan 2. Gelukkig hadden ze Tinker Hatfield in huis, die eigenlijk nog helemaal niet zo lang bij Nike was, maar al wel in 1987 de inmiddels legendarische Air Max 1 op zijn design c.v. had staan.

Tinker Hatfield nam de uitdaging aan en begon met het ontwerpen van de Air Jordan 3. Hij had goed geluisterd naar wat Michael Jordan voor ogen had. Tinker liet uiteindelijk het design zien aan Jordan en hij was meteen verliefd. Dit was alles waar hij om had gevraagd! De sneaker kwam uiteindelijk uit in 1988 in vier verschillende colorways.

Air Jordan 3 ‘Aged Olive’

Kenny Couto heeft de Air Jordan 3 ‘Fire Red’ goed onder handen genomen en de sneaker een ‘Aged Olive’ colorway gegeven. De rode kleur die over het grootste deel van het bovenwerk loopt heeft hij opnieuw geverfd met een olijf groene kleur. Daarna heeft hij de witte zool een geel/crème kleur gegeven. Zo lijkt het net of de sneaker uit de jaren 90 komt en krijgt de sneaker zo over het geheel een vintage look. De rest van de sneaker heeft hij zo gelaten en oh wat ziet dit er dope uit!

De Air Jordan 3 ‘Aged Olive’ komt dus niet uit, maar laten we hopen dat Jordan Brand dit ziet en overweegt een gelijkmatige colorway uit te brengen. Bekijk hieronder de afbeeldingen en volg on op Instagram om op de hoogte te blijven van het laatste sneaker nieuws.


Air Jordan 3 'Aged olive'
Air Jordan 3 'Aged olive'
Air Jordan 3 'Aged olive'
Air Jordan 3 'Aged olive'
Images by kennyc187

Previous ArticleNext Article