De Air Jordan 1 Retro High OG verschijnt in een ‘Shadow 2.0’ colorway

Nieuwe colorways blijven opduiken voor het Air Jordan 1 High model. Nu is er ook weer een colorway opgedoken op de Air Jordan 1 Retro High OG, genaamd ‘Shadow 2.0’. Dit is niet de eerste keer dat we deze colorway zien verschijnen, want in 2018 dropte hij ook al en nu komt er een 2.0 versie!

In 1985, toen de Air Jordan 1 debuteerde, was de ‘Shadow’ colorway één van de veertien colorways die uitgebracht werd op het model. Het silhouet is ontworpen door Peter Moore en Michael Jordan was geen voorstander van de sneaker. Na enige tijd draaide Jordan bij en de rest is eigenlijk geschiedenis. In ’94 begon Nike pas met het releasen van retro colorways. Twee jaar geleden zagen we ook een retro ‘Shadow’ colorway verschijnen en dit was pas de vierde keer dat klassieke colorway het daglicht zag. De ‘Shadow 2.0’ colorway wordt dus de vijfde keer in al die tijd.

Air Jordan 1 Retro High OG ‘Shadow 2.0’

De aankomende colorway ziet er wel iets anders uit dan zijn voorgangers. Normaal gesproken is het bovenwerk namelijk volledig gecreëerd van leer, maar dat lijkt nu niet het geval te zijn. De basis is samengesteld in zwart leer, maar de overlays zijn gemaakt van grijs suède. Ook de Swoosh heeft een grijze suède make-over gekregen. Bij de voorgaande colorways was de toebox grijs gekleurd met hierom heen zwarte overlays en dat is bij de ‘Shadow 2.0’ colorway omgekeerd. Onder het bovenwerk loopt een cleane witte midsole die de sneaker openbreekt. Hieronder is een zwarte outsole te vinden die het silhouet helemaal afmaakt.

Voor een first look op de sneaker scroll je naar beneden. Ook is er een mock-up naar buiten gekomen die een duidelijk, gedetailleerd beeld schetst van de colorway. We verwachten dat de Air Jordan 1 Retro High OG ‘Shadow 2.0’ op 15 mei zal releasen in zowel maten voor volwassenen als kids. Houd Sneakerjagers in de gaten voor het laatste sneaker nieuws.


Air Jordan 1 Retro High OG 'Shadow 2.0'
Air Jordan 1 Retro High OG 'Shadow 2.0'
Air Jordan 1 Retro High OG 'Shadow 2.0'

Images by: @leaked.sneaks


Previous ArticleNext Article