De Nike Air Force 1 ‘Desert Camo’ is gemaakt van gerecycled materiaal

Nike streeft de laatste jaren naar een zero-carbon, zero-waste bedrijfsmatig bestaan. Daarom lanceerde de Swoosh in 2019 het Move-to-zero project. Met dit project streeft Nike naar een co2-neutraal en afvalvrij productieproces om zo de toekomst van de Sport te beschermen. Één van de grootste collecties die Nike heeft uitgebracht voor het move-to-zero project is het Space Hippie Pack. De schoenen uit dit pack zijn bijna volledig gemaakt van gerecycled materiaal. Nu brengt Nike een speelse colorway uit voor de Air Force 1.

De Air Force 1 is een waar icoon in de sneaker wereld, maar hoe komt dit legendarische model eigenlijk aan zijn naam? In 1982 kwam de Nike Air Force 1 voor het eerst uit, als high top versie. Dit was destijds de eerste basketbal schoen die gebruik maakte van de Air technologie. Één jaar later kwam de low top versie uit van de Air Force 1. In 1984 wilde Nike de productie stoppen van de Air Force 1, maar door enthousiaste Air Force 1 dragers en retailers uit Baltimore, zette Nike de productie van de sneaker voort. Tien jaar later zagen we de release van de Air Force 1 Mid, dit betekend tevens de introductie van de Jewel Swoosh.

Nike Air Force 1 Low ‘Desert Camo’ | DD1175-001

Als we kijken naar de zool zien we dat deze een bruine kleur heeft met allerlei kleine spikkeltjes. Dit komt omdat de sneaker gemaakt is van het Nike Grind materiaal. Dit materiaal bestaat uit rest delen die overblijven na een productie proces. Een desert camo print is te te vinden op de toebox en midfoot. Dit wordt gecombineerd met zacht blauwe suède op de overlays. Een modder achtige overlay is daarna geborduurd over de zijkant van de hiel en de Swoosh. Nike branding is dit keer alleen te vinden op de tong en neon groene insole.

De Nike Air Force 1 Low ‘Desert Camo’ kan jij nu al scoren bij Nike voor €110,-. Bekijk hieronder de afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten om altijd op de hoogte te blijven van de laatste sneaker releases.


Nike Air Force 1 '07 LX 'Desert'

DD1175-001 · Prijs vanaf €106,-

Naar alle aanbieders

Images by Sneakerjagers

Previous ArticleNext Article