De Nike Air Max 90 ontvangt een ‘St Patrick’s Day’ make-over

De Nike Air Max 90 heeft een succesvol 2020 achter de rug en er staan ook alweer wat nieuwe colorways klaar om gedropt te worden in 2021. Het ziet er naar uit dat de Air Max 90 een flinke make-over heeft gekregen die volledig in het teken staat van St Patricks Day.

St. Patrick’s Day vindt plaats op 17 maart 2021 en is de nationale feestdag van Ierland. Op deze feestdag wordt de beschermheilige van het land, Saint Patrick, herdenkt. Groen is de kleur die met de feestdag wordt geassocieerd. Iedereen is groen gekleed en je kan zelfs groen bier kopen op St. Patrick’s Day. De feestdag wordt tegenwoordig overal ter wereld gevierd. Dit is niet de eerste keer dat we een Air Max 90 voorbij zien komen die volledig in het teken staat van St. Patrick’s Day. In 2007 zagen we namelijk ook al een Air Max 90 voorbij komen en deze werd met veel lof ontvangen. Tegenwoordig betaal je zelfs al een paar honderd euro voor een paartje via StockX.

Nike Air Max 90 ‘St. Patrick’s Day’

Als we onze aandacht leggen op de Air Max 90 zien we een bovenwerk die beschikt over een basis van wit mesh. Hierop zijn allerlei overlays te vinden die zijn verwerkt in verschillende tinten groen. Op de voorvoet is een groene lederen overlay te vinden die doorloopt naar de achterkant via de sneaker. De mudguard heeft een klavertje vier patroon gekregen, maar wat heeft een klavertje vier te maken met St. Patrick’s Day? In de Keltische cultuur, die voornamelijk voorkomt in Ierland, gelooft men al sinds de middeleeuwen in het geluk van het klavertje vier en hier gaan verschillende verklaringen voor rond. Zo gaat er een verhaal rond dat een druïde klavertjes vier gebruikte voor zijn toverdrankjes. Ook gaat er een verhaal rond dat het klavertje vier zou helpen tegen het kwaad. Op het bovenwerk zijn ook lichtgroene details verwerkt, zoals op de eyestays en op de heeltab. De Swooshes op de zijkanten zijn verwerkt in witte kleuren. Onder het bovenwerk loopt een witte midsole, terwijl er rondom de Air Unit een lichtgroene kleur is te vinden. Hieronder loopt weer een groene rubberen outsole die de sneaker helemaal afmaakt.

Een releasedatum of iets dergelijks is nog niet bekend gemaakt, maar wij verwachten dat de Nike Air Max 90 ‘St Patricks Day’ ergens halverwege maart zal droppen, aangezien St. Patrick’s Day op 17 maart plaats vind. Houd tot die tijd Sneakerjagers in de gaten, zodat je op de hoogte blijft van het laatste nieuws! Scroll naar beneden voor foto’s.


Nike Air Max 90 St Patricks Day
Nike Air Max 90 'St Patricks Day'

Previous ArticleNext Article