Het is officieel: De Nike Air Max III ‘Spruce Lime’ keert terug

2020 is een jaar met vele gezichten, een van deze gezichten was de Air Max 90! Niet geheel verrassend, want het model bestaat 30 jaar. Dé perfecte reden dus voor het uitbrengen van een aantal retro colorways, maar dit jaar ging Nike een stap verder! Al snel ging het gerucht dat de Nike Air Max III ‘Spruce Lime’ ook zou terug keren.

Nike Air Max 90 in 2020

Nike knalde 2020 in met een aantal bijzondere Air Max 90 releases. De Air Max 90, zoals we die de afgelopen jaren kende, werd aangepast. Het model ging namelijk terug naar de originele vormgeving uit de jaren 90 met de ‘Re-craft’ serie. De vorm was wat slanker dan voorheen en een aantal originele details keerden voor het eerst terug. Zo kwamen de sneakers in een doos gebaseerd op de originele box. Buiten dat de vorm licht was aangepast zagen we ook de herkenbare stiksel op het midpanel terug. De colorways op deze ‘Recraft’ serie leken op de OG colorways van de AM90, maar waren dat echter niet.

Voor de originele kleuren had Nike nog wat moois in petto! Midden 2020 kwam Nike namelijk met het nieuws dat de Air Max III terug kwam. De verschillen met de ‘Recraft’ serie zat hem in de details en colorways. Denk hierbij aan een slankere midsole zoals we kennen uit de jaren 90. Ook kleinere details zoals de maat die in de voering stond zouden terugkeren. Tot op heden zijn er verschillende OG colorways uitgekomen zoals de ‘Laser Blue’, ‘Eggplant, ‘Concord’ en natuurlijk de ‘Infrared’ colorway. Aan dit rijtje zal ook de ‘Spruce Lime’ uitvoering worden toegevoegd.

Air Max 90 Re-Craft ‘Volt’

Nike Air Max III ‘Spruce Lime’

Met de komst van de officiele Nike afbeeldingen van de Spruce Lime weten we zeker dat de colorway er snel aan zit te komen. De reden dat we zo uitkijken naar deze release? Deze colorway is bijna nooit opnieuw uitgekomen, één keer als JD exclusive in 2008! Het werd dus tijd. De basis van deze colorway bestaat uit wit mesh met witte overlays en grijze details bij de Air-Wedge en het onderste veterpand. De donkerdere ‘Spruce’ kleur is terug te vinden op de mudguard en het bovenste veterpand. De contrasterende en wat fellere ‘Lime’ kleur wordt gebruikt bij de Swoosh en de branding op de hak. Een subtiele colorway die het sportieve karakter van de Air Max 90 goed benadrukt. Het mooiste aan de Nike Air Max III ‘Spruce Lime’ is dat deze ook in de Air Max III uitvoering komt, trouw aan het begin.

In 2021 is het model misschien niet meer jarig, toch verwachten we nog meerdere Air Max III releases. Deze ‘Spruce Lime’ colorway verwachten we ook in de eerste maanden van 2021. Voor updates rondom deze release houd je de releasekalender goed in de gaten.


Nike Air Max 90 (III) OG 'Spruce Lime'

CZ2908-100 · Prijs vanaf €85,-

Naar alle aanbieders
Nike Air Max III 'Spruce Lime'
Nike Air Max III 'Spruce Lime'
Nike Air Max III 'Spruce Lime'
Nike Air Max III 'Spruce Lime'

Afbeeldingen: Nike
Uitgelichte afbeelding: Pintrest – 2008 JDsports Exclusive

Previous ArticleNext Article