SNS x Kazuki Kuraishi hebben een heerlijke adidas Superstar 80s samengesteld

SNS heeft vlak voor het einde van het jaar hun samenwerking gepresenteerd met de bekende designer Kazuki Kuraishi. Zij hebben hun handen in elkaar geslagen en hebben een prachtige ‘Kinebi’ collectie neergezet. Een thema dat zich vertaald uit het Japans naar ‘jubileum’. De collectie bestaat uit verschillende producten, waaronder de SNS x adidas Superstar 80s.

De adidas Superstar viert dit jaar zijn 50-jarige jubileum. Het model was al snel enorm populair in de hiphop scene. De opkomst van de sneaker was onhoudbaar toen RUN DMC de adidas Superstar eerde met het nummer ‘My adidas’. Ook in de Californische skate- en streetwear-scene was de sneaker onmisbaar. In ’87 bracht adidas in samenwerking met RUN DMC een succesvolle collectie uit. Begin jaren ’80 bereikte de rage ook Japan en de sneakerheads betaalde veel geld voor een paartje. Zelfs tweedehands paartjes werden voor veel geld verkocht. Aan het einde van de jaren ’80 werd de Superstar ook een hype in Europa via het Verenigde Koninkrijk. Kazuki Kuraishi is een sleutelfiguur in de Japanse streetwear scene. Hij heeft al vele samenwerkingen achter zijn naam staan met merken als adidas Originals, A Bathing Ape en zijn eigen merk, The Fourness.

SNS x adidas Superstar 80s ‘Kinebi’

De samenwerking is identiek gebleven qua kleurschema aan de OG colorway, namelijk zwart en wit. Verder komt het paar tot zijn recht door een volledige veganistische constructie te hebben van klittenband. Van de zwartgeverfde hiellip en strepen tot de witte panelen eronder, alles is gemaakt van klittenband. Elk element van de sneaker kan worden versierd met vier patches die worden meegeleverd. Verder is er op de achterkant kenmerkende branding te vinden van SNS en adidas Originals.

Maandag 28 december zal de samenwerking releasen via sneakersnstuff.com. Aan de sneaker zal een prijskaartje komen te hangen van €130,-. Check onze Releasekalender voor meer informatie en scroll naar beneden voor afbeeldingen van de sneaker.


Sneakersnstuff X adidas Superstar 'Kinenbi'

FY0642 · Prijs vanaf €129,-

Naar alle aanbieders
SNS adidas Superstar 80s
SNS adidas Superstar 80s
SNS adidas Superstar 80s

Images by: SNS


Previous ArticleNext Article