Staff Sneaker Picks of 2020! Part 1

Naarmate het einde van 2020 steeds dichterbij komt hebben we een moment genomen om na te denken over onze favoriete sneakerreleases van het jaar. Hoewel er vele, vele geweldige paren waren om uit te kiezen, slaagden we er uiteindelijk allemaal in om een enkele release als onze favoriet te bestempelen. Bekijk hieronder onze Staff Sneaker Picks van 2020!

Maak kennis met het eerste deel van de Sneakerjagers Crew.

Naam: Mats
Job: Ik ben gewoon Mats van Sneakerjagers
Het beste deel van het werken bij SJ: Samenwerken met een geweldige groep mensen van wie je ontzettend veel kunt leren. Daarnaast is het geweldig om verhalen over sneakers en vooral de verhalen achter de sneakers te delen met onze volgers
Wanneer is je passie voor sneakers begonnen: Het begon allemaal met de verhalen achter de sneakers. De nieuwsgierigheid om het verhaal achter het ontwerp te achterhalen of wat er in deze schoen is gebeurd, en dat verhaal te delen met mijn vrienden of familie. Daarom ben ik een grote fan van de Jordan sneakers. Achter elke sneaker schuilt altijd een inspirerend verhaal van een bepaald moment in de carrière van Michael Jordan
Hoeveel sneakers heb je dit jaar gekocht: Slechts twee. The Nike Dunk Low ’Syracuse’ en de New Balance 992
Favoriete release van 2020: De New Balance 992. De kwaliteit, het comfort en natuurlijk het uiterlijk. De New Balance 992 had dit jaar een aantal geweldige releases, waaronder een aantal mooie samenwerkingen. Het was de favoriete sneaker van Steve Jobs en hij droeg dit geweldige model meerdere malen met zijn kenmerkende outfit, een zwarte coltrui weggestopt in een paar Levi’s 501. Klassieker! 


Naam: Tim
Job: Medeoprichter / Software Developer
Het beste deel van het werken bij SJ: Het leukste aan werken bij Sneakerjagers is dat we elk project dat we bedenken op ons nemen en dat we elk aspect zelf uitvoeren zonder enige hulp. Dit betekent dat we elke dag veel nieuwe dingen leren.
Wanneer is je passie voor sneakers begonnen: In het begin van de jaren 2000, toen ik nog aan skateboarden deed en Nike SB werd opgericht.
Hoeveel sneakers heb je dit jaar gekocht: Dit jaar kocht ik ongeveer 10 paar waarvan de meeste Nike SB Dunks en Air Jordan 1 en 3s waren
Favoriete release van 2020: Er waren een heleboel favoriete releases, maar het paar waar ik het gelukkigst mee ben is de Nike SB X Strangelove Dunk Low


Naam: Claire
Job: Digital Marketing Director
Het beste deel van het werken bij SJ: We zijn altijd met verschillende projecten bezig en geen dag is hetzelfde! Het personeel is een briljant stel mensen om mee te werken
Wanneer is je passie voor sneakers begonnen: Toen ik bij Sneakerjagers begon!!
Hoeveel sneakers heb je dit jaar gekocht: Slechts één paar, ik ben dit jaar van Engeland naar Nederland verhuisd en dat heeft al mijn geld opgeslokt, haha
Favoriete release van 2020: Dat moet de Nike Air Force 1 Shadow ‘Pastel’ zijn. Ik hou echt van pastelkleuren, dus deze sneakers trokken mijn aandacht.


Naam: Stefan
Job: Medeoprichter / Marketing Director
Het beste deel van het werken bij SJ: Elke dag is een totaal andere ervaring door contact met partners, sneaker releases, shock drops, restocks, het laatste sneaker nieuws. Er gebeurt elke dag zoveel, dus geen enkele dag is hetzelfde.
Wanneer is je passie voor sneakers begonnen: Dat begon op de middelbare school. Ik heb altijd al iets anders willen dragen dan mijn medestudenten. Ik kan me nog herinneren dat de Puma Sparco’s erg hot waren en dat iedereen ze droeg. Maar ik wilde niet hetzelfde en droeg daarom de Nike Air Drive.
Hoeveel sneakers heb je dit jaar gekocht: Pfff, dat is een moeilijke vraag. Ik kan me ze niet allemaal herinneren. Ik denk zo’n 14 paar
Favoriete release van 2020: Toch de Nike Air Max 90 Time Warp By You (februari). Nike gaf ons de mogelijkheid om deze te ontwerpen voor de release. Zo konden we ons eigen verhaal vertellen en er weer een unieke sneaker ervan maken.


Naam: Maren
Job: International Content Coordinator
Het beste deel van het werken bij SJ: Deel uitmaken van de Sneakerjagers Fam, waar ik helemaal weg van ben. En ook: De hele dag over sneakers praten!
Wanneer is je passie voor sneakers begonnen: Ik vond sneakers altijd het leukst uit alle schoenen die er zijn en ik droeg ze al sinds ik een kind was. Maar de echte hype begon in mijn tienerjaren, toen de recentste en hotste kicks overal om me heen werden gedragen bij mijn voetbalclub.
Hoeveel sneakers heb je dit jaar gekocht: Iets van rond de 10 paar.
Favoriete release van 2020: 2020 was het jaar van de Dunks en de Nike Dunk Low SP Community Garden ‘Lemon Wash’ is mijn absolute favoriet. Ik hou van de patchwork look en het patroon en dat elk paar iets anders was – zoals we allemaal zijn.


Naam: Tom
Job: Brand Director
Het beste deel van het werken bij SJ: De hele week met sneakers werken en interessante inhoud rond sneakers creëren.
Wanneer is je passie voor sneakers begonnen: Begin jaren ’90 in kleine sportwinkels en op de achterkant van Hip Hop-albumhoezen.
Hoeveel sneakers heb je dit jaar gekocht: Te veel!!
Favoriete release van 2020: Air Max 3 Eggplant. Want het is de eerste retro ooit en de kleurstelling blijft een van de beste op een Air Max 3, ook wel Air Max 90 genoemd.


Naam: Erik
Job: Medeoprichter / Managing Director
Het beste deel van het werken bij SJ: De energie en vernieuwingsdrang van mijn collega’s.
Wanneer is je passie voor sneakers begonnen: In de jaren 90.
Hoeveel sneakers heb je dit jaar gekocht: 10 paar.
Favoriete release van 2020: New Balance M992GR ‘Made in USA’ Grey


Naam: Dion
Job: Bij Sneakerjagers zorg ik deels voor Instagram. Elke dag post ik daar verschillende foto’s met het laatste sneakernieuws, speciale geruchten of de release reminder voor die populaire sneaker die eraan komt. Het bijhouden van de release kalender maakt hier deel van uit. Elke dag nieuwe releases en raffles toevoegen hoort erbij. Maar ik controleer ook regelmatig de Sneakerjagers zoekmachine om er zeker van te zijn dat alle winkels en sneakers correct worden vermeld.
Het beste deel van het werken bij SJ: Werken bij Sneakerjagers verveelt nooit, er is geen moment dat er niets gebeurt. Van een nieuwe podcast tot een coole giveaway. Het zijn gezamenlijke concepten en iedereen kan meedoen en meedenken met alle concepten. Dagelijks bezig zijn met je hobby en passie is onbetaalbaar.
Wanneer is je passie voor sneakers begonnen: Mijn eigen liefde voor sneakers kwam eigenlijk van het skateboarden toen ik ongeveer 8 jaar oud was. In die tijd was het altijd belangrijk om goede schoenen te hebben waarmee je kon skaten. Jaren later, toen ik Nike SB Dunks niet kon vinden in mijn stad, begon ik te surfen op het internet en kwam ik in contact met de wereld achter de sneakers. Van het een kwam het ander en zo ontstond een nieuwe hobby.
Hoeveel sneakers heb je dit jaar gekocht: 2020 was een jaar met gemiddeld één sneaker per maand, zodat er in totaal 12 paar konden worden gekocht. Helaas hier en daar een L, maar al met al erg blij met de pick-ups van dit jaar!
Favoriete release van 2020: Mijn favoriete sneaker dit jaar is de Air Max 1 Lemonade retro. Als fan van de Powerwall-serie is het moeilijk om paren te scoren, omdat de prijzen van deze serie bizar zijn. Dus het feit dat het nu mogelijk is om de Lemonade colorway te krijgen is geweldig!

Previous ArticleNext Article