De Air Jordan 1 Retro High OG ‘Volt’ is de eerste Jordan van 2021

2021 is in zicht en er staat al een behoorlijke line-up klaar aan Jordan releases. Ook deze aankomende Air Jordan 1 Retro High OG ‘Volt’. Op zaterdag 2 januari 2021 zien we de eerste Air Jordan 1 High releasen en het is gelijk een heerlijke, opvallende colorway. De officiële afbeeldingen zijn naar buiten gekomen, dus wij gaan de sneaker eens goed onder de loep nemen.

Jordan Brand maakte halverwege november hun Spring 2021 line-up bekend. Hierin stonden drie heerlijke Air Jordan 1 High colorways tussen, waaronder de Air Jordan 1 Retro High OG ‘Volt’. Ook komen de Air Jordan 3, 4 en 5 voor in de line-up. Eerder schreven wij al een blog over de gehele line-up. KLIK HIER om meer te weten te komen over de line-up.

Als we kijken naar het afgelopen jaar kunnen we wel vaststellen dat Jordan een succesvol jaar heeft gehad. Afgelopen weekend stond ik het teken van de Air Jordan 1 High ‘Dark Mocha’ en een week eerder zagen we de samenwerking met J Balvin opduiken. Natuurlijk mogen we de meest gehypte release van 2020 niet vergeten, de samenwerking tussen Dior x Air Jordan. Al met al zijn er geweldige releases verschenen dit jaar, dus wij kijken met veel hoop en plezier naar 2021 voor nog betere releases.

Waarom wordt deze aankomende Air Jordan 1 High eigenlijk een “Air Jordan 1 Retro High OG” genoemd? Dat is zo, omdat het model is verwerkt in zo goed als dezelfde shaping en hoogte als het legendarische model uit ’85. Ook het traditionele ‘Nike Air’ logo op de tong is hetzelfde. Het Air Jordan 1 Retro High OG model wordt gezien als de populairste of één van de populairdere modellen op de markt. Hij verschijnt in zowel OG colorways als in nieuwe kleurstellingen.

Air Jordan 1 Retro High OG ‘Volt’

Dan is het nu tijd om de sneaker onder de loep te nemen en we beginnen met de basis van de sneaker. Deze is namelijk opgesteld uit leer in een witte kleur. Hierop vind rondom de toebox zwarte overlays die ons doen denken aan de ‘Black Toe’ colorway op de Air Jordan 1. Als we ons wat meer gaan focussen op de rest zien we neon-getinte overlays en details in de kleuren Volt en Gold. Ook wil Jordan Brand de sneaker een vintage look geven door de midsole, veters en tong vergeeld te maken. Een klein leuk detail is de ‘Nike Air’ patch op de tong, deze is namelijk omgedraaid. Onder de vergeelde midsole loopt een zwarte rubberen outsole om het design helemaal af te maken.

Zaterdag 2 januari 2021 is het moment daar. Om 9 uur ’s ochtends zal de Air Jordan 1 Retro High OG releasen via Nike SNKRS voor een prijs van €150,-. Het wordt allemaal nog veel mooier, want de sneaker komt niet alleen in maten voor volwassenen, maar ook voor kids. Deze zullen €130,- kosten en op hetzelfde moment droppen. Check onze Releasekalender voor meer informatie en scroll naar beneden voor officiële afbeeldingen van de sneaker.


Air Jordan 1 High 'Volt'

555088-118 · Prijs vanaf €197,-

Naar alle aanbieders

Air Jordan 1 High Kids 'Volt'

575441-118 · Prijs vanaf €151,-

Naar alle aanbieders
Air Jordan 1 Retro High OG 'Volt'
Air Jordan 1 Retro High OG 'Volt'
Air Jordan 1 Retro High OG 'Volt'

Images by: Nike


Previous ArticleNext Article