Carpet Company creëert in samenwerking met Nike SB een creatieve Dunk High

2020 is het jaar waarin de Nike SB Dunk enorm populair is geworden. Ook zien we week in week uit nieuwe collabs of colorways verschijnen. Nu is er een samenwerking opgedoken tussen Carpet Company x Nike SB. Samen hebben zij het Dunk High model een flinke make-over gegeven en hiervan zijn beelden opgedoken. Lees verder om meer te weten te komen over deze interessante collab.

In het afgelopen jaar zijn er al meerdere geruchten of collabs verschenen die de Dunk toch wel in de schijnwerpers heeft gezet. Denk bijvoorbeeld aan de geruchten die momenteel rond gaan over de Supreme collab of de Frame Skate samenwerking. Natuurlijk mogen we de Travis Scott x Nike SB Dunk Low ook niet vergeten die begin dit jaar verscheen. Al met al heeft Nike met de SB Dunk een succesvol jaar achter de rug en er zijn nog wat releases waar we naar uit kunnen kijken, zoals de collab met Sean Cliver.

Carpet Company is nog een vrij jonge onderneming. Medio 2015 werd het opgezet door twee broers genaamd Ayman en Osama Abdeldayem uit Baltimore, Maryland. Sindsdien creëeren zij eigen designs voor skateboard decks en kleding. Omdat ze ontevreden waren met de kwaliteit die fabrikanten leverden besloten ze om alles zelf te produceren vanuit de kelder van hun ouders. Zo weten ze honderd procent zeker dat de producten aan de kwaliteitsnormen voldoen van de broers. Wat Carpet Company kenmerkt zijn de kleine borduursels of de speciale druktechnieken die ze gebruiken.

Carpet Company x Nike SB Dunk High

Dankzij @soleheatonfeat hebben we een duidelijke first look gekregen op de aanstaande collab. Voor deze samenwerking heeft Carpet Company kenmerkende DIY-flair aan het paar toegevoegd, met enkele overlays van lichtblauw geverfd textiel. Deze overlays zijn bevestigd op een witte lederen basis. Voor de midsole is er gekozen voor een verouderde look en dit sluit goed aan op de suède midpanels. Dit samen zorgt namelijk voor een vintage look. Om het hele design af te maken loopt er een gum outsole onder de midsole met hierop nog wat toevoegingen.

Voor een duidelijke en gedetailleerde first look op de sneaker scroll je naar beneden. Helaas is er tot zover nog geen releasedatum bekend, maar volgens geruchten zal hij in 2021 droppen. Houd tot die tijd dagelijks Sneakerjagers in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste sneaker nieuws!


Carpet Company Nike SB Dunk High
Carpet Company Nike SB
Carpet Company Nike SB

Images by @soleheatonfeat


Previous ArticleNext Article