Jordan Brand viert het 25 jarig bestaan van de Air Jordan XI

Jordan Brand viert binnenkort de verjaardag van de Air Jordan XI. De Air Jordan 11 is dit jaar namelijk 25 jaar geworden en dat wordt goed gevierd. De Air Jordan 11 ‘Jubilee’ is geïnspireerd op de eerste tekeningen van de sneaker.

De Air Jordan 11 is een van de meest bijzondere sneakers in de geschiedenis van Jordan Brand. Naast de Air Jordan 1 en misschien de Air Jordan 4, verkoopt elke colorway op de Air Jordan 11 meestal meteen uit. Het gebruik van nieuwe materialen en technologie viel bij veel mensen goed. Maar wat de sneaker echt zo populair maakten was het gebruik van lak leer rondom de gehele sneaker.

Nog net voordat Michael Jordan in 1993 in zijn eerste pensioen ging, kreeg Michael Jordan de eerste prototypes van de Air Jordan 11 te zien. Michael Jordan was al erg verast en verliefd op wat Tinker Hatfield en voormalig designer Ken Black hadden gemaakt. Toen Michael Jordan in maart 1995 terug kwam van zijn pensioen, droeg hij de Air Jordan 11 al veel eerder dan vele van Nike dat wilden. Michael Jordan droeg de ‘Concord’ colorway het gehele seizoen. Dit was erg bijzonder, aangezien vele spelers elke helft van een game veranderde van schoen.

Maar wat maakten de Air Jordan 11 nou zo bijzonder? De Air Jordan 11 had een design dat niemand ooit had gezien. Het combineerde luxe met basketbal en werden basketbal liefhebbers en sneakerheads helemaal gek op de sneaker. Jordan Brand heeft het de laatste 25 jaar goed gedaan met het uitbrengen en het interessant houden van de Air Jordan 11.

Air Jordan 11 ‘Jubilee’ | CT8012-011

De sneaker heeft een zwart en witte colorway gekregen. Het bovenwerk is geheel zwart gemaakt met het iconische lakleer rondom de sneaker. Enkele zilveren details zijn te vinden op het bovenwerk zoals op het Jumpman logo, de “23” op de hak en “JORDAN” op de eyelets. Een leuk klein ander detail is dat er in de insole “25” staat, dit natuurlijk omdat de sneaker 25 jaar bestaat. Onder het bovenwerk zit een witte midsole die wordt gecombineerd met een doorzichtige midsole.

De Air Jordan 11 ‘Jubilee’ komt uit op zaterdag 12 december bij Nike. De sneaker komt beschikbaar voor de gehele familie. Bekijk hieronder de afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten om nooit een sneaker release te missen.

Air Jordan 11 Retro 'Jubilee'

CT8012-011 · Prijs vanaf €247,-

Naar alle aanbieders

Air Jordan 11 WMNS Retro 'Jubilee'

AR0715-011 · Prijs vanaf €154,-

Naar alle aanbieders
Air Jordan 11 'Jubilee'
Air Jordan 11 'Jubilee'
Air Jordan 11 'Jubilee'
Image by Sneakerjagers

Previous ArticleNext Article