De Nike Air Max 90 ‘Archetype’ brengt het sketch design terug

Air Max 90 Archetype

Het is bijna 2021 en daarmee ook het einde van de 30e verjaardag van de Air Max 90. We hebben dit jaar veel mooie releases gezien en natuurlijk de OG shape die is terug gekeerd. Nu kunnen we nog één laatste colorway verwachten dit jaar op het 30 jaar oude model, namelijk de ‘Archetype’.

De Nike Air Max 90 of Air Max III is de derde sneaker uit de Air Max series en kwam natuurlijk uit in 1990. De sneaker werd vergeleken met de Air Max 1 aangezien erg op elkaar leken. Toch was de Air Max III anders en een stuk omvangrijker dan de Air Max 1. De sneaker was ook voor een groot deel geïnspireerd op Italiaanse sport auto’s. Dit was bijvoorbeeld te zien aan de lijnen op de hiel patch en de vorm van de Air Max III.

Nike Air Max 90 ‘Archetype’ | DC7856-100

De Nike Air Max 90 ‘Archetype’ is geïnspireerd op de eerste schets van de Air Max 90 ‘Infrared’ door Tinker Hatfield. De sneaker komt in een wit, zwart en rood kleurenschema. De toebox is gemaakt van mesh terwijl de rest van de sneaker wordt bedekt met suède en doorzichtig TPU materiaal. Wat opvalt is de afgeknipte stukken rondom de enkel, hierdoor kan je het foam zien dat in de sneaker zit. Kijkend naar de midsole is het gebied rondom de Air Unit rood en lijkt het net of iemand erop heeft getekend.

Release

De Nike Air Max 90 ‘Archetype’ komt uit op donderdag 10 december bij onder andere Nike voor €160. Bekijk hieronder de afbeeldingen en houd de Sneakerjagers releasekalender in de gaten om nooit een sneakerrelease te missen.

Nike Air Max III Premium 'Archetype'

DC7856-100 · Prijs vanaf €82,-

Naar alle aanbieders
Air Max 90 'Archetype'
Air Max 90 'Archetype'
Air Max 90 'Archetype'
Images by 43Einhalb

Previous ArticleNext Article