De Nike Air Max III ‘Radiant Red’ blijft trouw aan de OG colorway

De dertigste verjaardag van de Nike Air Max 90 wordt heel het jaar al goed gevierd, maar op zaterdag 28 november komt de kers op de taart. Op deze dag komt dan namelijk de iconische Nike Air Max III ‘Radiant Red’ colorway uit, die beter bekend is als de Nike Air Max 90 ‘Infrared’. Het is de 8e retro release van het populaire colorway. 2002 (MX Orange), 2003, 2005, 2008, 2010, 2012 (Vintage midsole), 2015, en dan de 2020 uitgave.

De Air Max 90 ‘Infrared’ is waar het allemaal begon, dit was de eerste colorway die op de Air Max 90 of Air Max III kwam. De jongeren onder ons kennen de sneaker waarschijnlijk niet anders dan de Air Max 90. Maar tijdens zijn debuut in 1990 werd de sneaker de Air Max III genoemd omdat het de derde sneaker in rij was ten tijden van de Air Max evolutie van Nike die in 1987 werd ingezet met de Air Max 1. Het model was meteen een klassieker en Tinker Hatfield(ontwerpen van de AM90) had de kans om meer Air in een sneaker te doen dan ooit tevoren. Het lijnwerk dat te zien is op de hiel patch en rubberen eyelets zijn geïnspireerd op Italiaanse sportwagens. Nu 30 jaar later is de Air Max 90 nog steeds een klassieker en zullen we deze sneaker nooit meer uit het straat beeld zien verdwijnen.

Nike Air Max 90 ‘Infrared’ | CT1685-100

De sneaker is terug gegaan naar de OG shape uit 1990 en krijg je het gehele klassieke gevoel met je mee. De toebox en het gebied rondom de enkel zijn gemaakt van wit mesh. Grijs suède is gebruikt op de toebox en midfoot dat wordt gecombineerd met een donker grijze Swoosh. Over deze grijze overlay zit een zwart leren laag. De iconische infrared colorway is terug te vinden op de hiel, voorste eyelets, gebied rondom de Air Unit en de outsole. Deze editie heeft zelfs een OG Air Max box, inclusief bijbehorende iconische hangtag, arch support en het iconische AM90 boekje.

De Nike Air Max 90 ‘Infrared’ komt uit op zaterdag 28 november bij Nike en diverse geselecteerde Nike-retailers. Bekijk voor een volledig retailers overzicht de Sneakerjagers releasekalender.

Nike Air Max 90 (III) 'Infrared'

CT1685-100 · Prijs vanaf €131,-

Naar alle aanbieders
Air Max 90 'Infrared'
Air Max 90 'Infrared'
Images by 43Einhalb

Previous ArticleNext Article