Our Choice Circular Fashion creëert een volledig duurzame sneaker

Our Choice circular sneakers

Our Choice Circular Fashion lanceert zijn Kickstarter-campagne officieel op maandag 23 november, die doorloopt tot 11 januari 2021. OUR CHOICE, opgericht in Zweden en geïncubeerd in Luxemburg, is een kunststofvrij, eerlijk en circulair modemerk dat gelooft dat duurzaamheid voor iedereen toegankelijk moet zijn.

De Conceptie

Medeoprichter Filip Westerlund zegt: ‘Het idee van een circulaire sneaker kwam bij me op toen ik op het strand van mijn woonplaats plastic aan het opruimen was. Het was zo triest om te zien hoeveel plastic er in de oceaan zit, dat ik vastbesloten was om een alternatief te creëren dat milieuvriendelijk zou zijn.

Na wat onderzoek heb ik vastgesteld dat er elk jaar 25 miljard sneakers worden geproduceerd en daarvan komt 87% op stortplaatsen terecht. Helaas worden de meeste sneakers gemaakt van plastic en het is alarmerend dat 89% van de eco-sneakers op de markt dat ook zijn. Ik wilde dus iets echt cirkelvormigs maken, iets wat recyclebaar en biologisch afbreekbaar is, maar ook 100% vrij van plastic. Iets wat de consument nog jaren en jaren kan dragen.

We zijn enthousiast om de campagne te lanceren en hebben al interesse in ons product en proces gezien vanuit de modewereld’.

Wat is Circular Fashion?

“Circular” betekent een volledig neutrale koolstofvoetafdruk. Our Choice is ’s werelds eerste circulaire sneaker die alleen natuurlijke en recyclebare grondstoffen gebruikt voor on demand productie die de CO2-uitstoot vermindert.

Door uw Circular Sneakers 5 jaar lang te gebruiken, kunt u 70 kg CO2-uitstoot besparen door simpelweg één paar snelle fashion sneakers per jaar minder te kopen, waarbij u kiest voor kwaliteit boven kwantiteit.

In plaats van het weggooien, kunnen consumenten hun sneakers terugsturen voor een volledige reparatieservice, met behulp van dezelfde verpakking als waarin de sneakers zijn geleverd.

De Circular Sneaker

De schoenen van Our Choice worden in de EU op ethische wijze gemaakt onder ISO14001, waarbij gebruik wordt gemaakt van topkwaliteit Italiaans plantaardig gelooid kalfsleer (afkomstig als bijproduct van de Italiaanse levensmiddelenindustrie) en 100% natuurlijk rubber. De inlegzolen zijn gemaakt van linnen vezels en voor de veters wordt gebruik gemaakt van biologisch katoen. De sneakers zijn ook 100% plastic en chroomvrij!

Scandinavisch in hart en nieren, wordt het ontwerp van de sneaker gekenmerkt door natuurlijke materialen en minimalisme met een focus op functionaliteit.

De levenscyclus van het product is gemeten tot ongeveer 5 jaar. Het beste is dat Our Choice een cirkelvormige lus heeft ontworpen waar je de sneakers naar terug kunt sturen (met dezelfde zak als waarin de sneakers zijn geleverd) voor een upgrade, inclusief het oplossen, vers inlegzolen, veters en polijstwerk. En als ze niet verder kunnen worden opgeknapt? Dan zijn ze gemaakt van 100% recyclebare materialen!

Over De Kickstarter Campagne

Our Choice Circular Sneakers zullen beschikbaar zijn op Kickstarter voor de gemiddelde prijs van €104, inclusief verzendkosten en douane. Ze werken samen met Empower.eco, met wie ze werken aan het ophalen en recyclen van oceanische kunststoffen ter compensatie van alle CO2-uitstoot die verband houdt met de productie en de vrachten van hun sneakers.

Campagne datum: 23 November 2020 – 11 Januari 2021

Campagne pagina: Klik hier

Beloningen: Vanaf 99€

Verzendingslanden: Gratis verzending wereldwijd

Door Circular Sneakers te bestellen, helpt u niet alleen de planeet – u zorgt ook voor de mensen op de planeet.

Voor meer duurzaam sneaker nieuws, bekijk onze blog, of voor sneaker releases, bekijk onze release kalender en Instagram.

Previous ArticleNext Article