Stussy World Tour t-shirt met vijf designers.

Stussy viert 40 jarig bestaan met speciale samenwerking

Al 40 jaar lang speelt Stussy een toonaagevende rol binnen de streetwear wereld. Om hun 40 jarig jubileum nog wat feestelijker te maken, brengen ze in samenwerking met vijf designers een speciale t-shirt collectie uit.

Stussy World Tour t-shirt collectie al jaren een begrip

1989, het jaar waarin voor het eerst een Stussy World Tour t-shirt het licht zag.

Shawn Stussy (oprichter) creëerde in dat jaar het eerste hoofdstuk van wat zou uitgroeien tot een jaarlijks terugkerende collectie van t-shirts, de Stussy World Tour collectie. Het belangrijkste kenmerk van deze collectie zijn de toonaangevend (mode) steden en stedelijke gebieden. Steden als: London, Parijs, Los Angeles, New York en Tokyo die altijd op de voorkant van de t-shirts zijn te vinden. Op de achterkant preiken de namen van stedelijke gebieden waar meerdere sub-culturen opbloeiden. Graffiti is daar een belangrijk onderdeel van. De stadsdelen: Brooklyn, Bronx, Compton, Santa Ana en Venice vormen het contrast met de gevestigde orde op de voorkant.

Stussy viert feest dit jaar

2020 staat bij Stussy volledig in het teken van hun 40 jarig bestaan. Naast een reeks speciale jubileum releases, komt er nu ook een samenwerking met vijf verschillende designers. Vijf designers die allemaal hun eigen interpretatie los hebben gelaten op het Stussy World Tour t-shirt.

Goed doelen

Vijf verschillende designers werden uitgenodigd om hun eigen draai aan een wit Stussy World Tour t-shirt te geven. Deze vijf designers waren Virgil Abloh, Rick Owens, Takahiro Miyashita, Martine Rose, en Marc Jacobs. Een deel van de opbrengst van deze collectie zal worden gedoneerd aan een goed doel, zelf gekozen door elke designer.

Release datum Stussy World Tour collectie

De Stussy World Tour collectie wordt verkijgbaar op vrijdag 20 november bij alle Stussy Chapter stores, Stussy.com en Dover Street Market. Check alle designs onder dit blog.

Stussy World Tour Marc Jacobs
Stussy World Tour
Previous ArticleNext Article