Een ware design special in de nieuwe Sneakerjagers ‘On Air’

De nieuwe aflevering van onze podcast, Sneakerjagers ‘On Air’, staat online en is te bekijken via YouTube, of te beluisteren via Spotify of Apple Podcast. In aflevering 10 van seizoen 2 ontvangt onze host, Valerio Zeno, twee Nederlandse designers. Namelijk Mathieu Hagelaars van Studio Hagel en Olaf Hussein.

Olaf Hussein

Via een bijzondere weg is Olaf Hussein uiteindelijk zijn eigen fashion label begonnen, genaamd Olaf Hussein. Na twee jaar gewerkt te hebben voor Tommy Hilfiger als menswear-designer begon Olaf zijn eigenmerk. Met minimalistische producten, geïnspireerd op zijn reizen naar Scandinavië, weet het label al een lange tijd naam te maken in de Nederlandse en internationale fashion wereld. Dit jaar nog verhuisde Olaf met zijn merk van de kleine winkel genaamd ‘The Fitting Room’ aan de Prinsengracht naar een grotere winkel op de Bilderdijkstraat 112-114.

Met het initiatief ØLÅF CITIZENS wil Olaf jonge mensen inspireren en laten zien dat het niet één rechte weg is naar de top. Door verassende verhalen te vertellen met mensen dien uitblinken in het vak wilt Olaf dat voor elkaar krijgen in zijn podcast. Hier komen we gelijk bij onze tweede gast van deze aflevering. Mathieu Hagelaars van Studio Hagel was namelijk te gast bij ØLÅF CITIZENS in september.

Mathieu Hagelaars

Als footwear designer en founder van Studio Hagel weet Mathieu elke keer weer ons te verbazen met zijn prachtige creaties. Het verbaasde ons dan ook niet dat Virgil Abloh Mathieu vroeg om samen te werken aan een sneaker voor Off-White. Mathieu werkte aan de men’s footwear collection van Off-White en designede bijvoorbeeld de Off-White Off-Courts voor het merk van Virgil Abloh.

Naast Off-White werkte Studio Hagel ook samen met merken als New Balance en Puma. Ook op zijn Instagram is te zien wat voor prachtige designs Mathieu maakt. Onze favoriet is toch wel de Nike Blazer.

Sneakerjagers ‘On Air’ Aflevering 10

Aflevering 10 van seizoen 2 is vanaf nu te zien via Youtube of te beluisteren via Spotify en Apple Podcast. Natuurlijk staan ook alle vorige afleveringen van Sneakerjagers ‘On Air’ klaar voor jouw op onze kanalen!

Previous ArticleNext Article