‘Je moet niet zitten aan mijn Nikes!’ Sef te gast bij Sneakerjagers ‘On Air’

Yousef Gnaoui, beter bekend als Sef is onze nieuwe gast in Sneakerjagers ‘On Air’. De rapper uit Amstelveen is natuurlijk bekend van zijn vele hits zoals De Leven, Stuk, Tijdmachine, Broodje Bakpao en natuurlijk het nummer, Me Nikes met de Opposites. Dit laatste nummer is dan ook heel toepasselijk voor aflevering 9 van seizoen 2.

Flinkenamen, The Opposites en De Leven

In 2004 richte Sef samen met zijn buurjongen, De Flexican, Flinke Namen op. Samen met rappers Fit en Murth maakte de groep bekende nummers als Wolken en Als zij langs loopt. Rond diezelfde tijd verscheen Sef ook op veel hits van artiesten als Dio, The Partysquad, Gers Pardoel en The Opposites. Denk bijvoorbeeld aan Stuk, Tijdmachine, Aye en Bagagedrager. Het nummer ‘Broodje Bakpao stond zelfs 11 weken op nummer 2 in de hitlijsten.

In 2011 bracht Sef zijn eerste album uit, genaamd De Leven. Het gelijknamige nummer is nog steeds het meest beluisterde nummer van Sef op Spotify. De rapper zijn meest recente album kwam uit in maart 2020. De klip van het nummer El Salvador, samen met Willem kan je hier bekijken.

Air Max 90 ‘Homegrown Grass’

In 2006 kwam Nike in samenwerking met het hip hop magazine State met een speciale Air Max 90. Namelijk de ‘Homegrown Grass’. De sneaker, waarvan de kleur en materialen zijn geïnspireerd op wiet, kwam samen uit met de ‘Homegrown’ mixtape. Sef, die zelf ook op de mixtape stond, heeft deze zeer geliefde Air Max 90 zelfs ontworpen. Tegenwoordig gaat de Nike Air Max 90 ‘Homegrown Grass’ voor honderden euro’s op sites als Stockx.

Check aflevering 9 van Sneakerjagers ‘On Air’ op vrijdag 9 oktober 2020 om 20:00 op Youtube, Spotify en Apple Podcasts. In seizoen 2 hebben we weer te gekke gasten uit de sneakerwereld die hun verhaal komen doen in onze podcast. Vergeet je daarom niet te abonneren! Check ons YouTube kanaal ook voor alle eerdere afleveringen uit seizoen één en twee van Sneakerjagers ‘On Air’.

Previous ArticleNext Article