De resterende Nike Dunk Low ‘Ugly Ducklings’ keren dit jaar terug

Na de release van de Nike Dunk Low ‘Plum’ in februari, kunnen we in de aankomende maanden de resterende colorways verwachten van de Nike Dunk Low ‘Ugly Ducklings’ pack.

In 2001 introduceerde Nike de nieuwe Pro B-lijn van Dunk Lows. Deze nieuwe lijn Dunks had iets dikkere veters en nieuw materiaal op het bovenwerk. Van deze nieuwe B-lijn kwam er een drietal Dunks uit genaamd het ‘Ugly Ducklings’ pack. In dit pack zaten de ‘Plum’, ‘Veneer’ en ‘Ceramic’ colorways. Hoewel dit geen officieel pack was, werden de drie wel gegroepeerd vanwege hun opvallende colorblocking en gebruik van materialen.

Nike Dunk Low ‘Ugly Ducklings’

Een van de twee resterende colorways is de ‘Ceramic’ colorway. Het bovenwerk is gemaakt van een zwart suède base die te zien is op de midfoot en toebox. Over dit zwarte suède komen mooie oranje suède overlays. Daarnaast is er donker grijs canvas gebruikt op de hak en tong. Om het bovenwerk af te sluiten wordt er een groene kleur gebruikt op de Swoosh, hiel patch en veters.

De laatste van het pack is de ‘Veneer’ colorway. Ook deze colorway houdt zich trouw aan de originele release uit 2001. De base is gemaakt van bruin suède en heeft groene suède overlays. hits van paars zijn te vinden op de Swoosh, veters en hiel patch. Een opvallende volt sockliner rondt het bovenwerk af. Onder de upper komt een mooie witte midsole gecombineerd met een paarse outsole.

Het is nog niet duidelijk wanneer de twee Dunk Low ‘Ugly Ducklings’ colorways uitkomen, maar worden aan het einde van 2020 verwacht. Bekijk hieronder de afbeeldingen en houd de Sneakerjagers releasekalender in de gaten om geen één sneaker release te missen.


Dunk Low 'Ugly Ducklings'
Dunk Low 'Ugly Ducklings'
Images by Flight Club

Previous ArticleNext Article