Release Reminder: Stüssy x Nike Air Zoom Spiridon Kukini

Drie maanden geleden kwam de Stüssy x Nike Air Zoom Spiridon Cage 2 uit. Nu is het deze donderdag (30 juli) eindelijk zover, dan komt de nieuwe samenwerking tussen Stüssy en Nike uit. Samen brengen ze twee colorways op de Stussy x Nike Air Zoom Spiridon KK.

Eind jaren 80 en begin jaren 90 werd Stüssy geboren uit de surfscene in Zuid-Californië. Shawn Stüssy was een surfer die zijn eigen boards vormde voor vrienden en lokale bewoners in Laguna Beach. Het merk was begonnen door zijn achternaam in graffiti stijl de schrijven op shirts en surf boards. Stüssy groeide al snel uit in een groot surf en skate merk. Tot op de dag van vandaag in Stüssy nog steeds erg groot in de scene en zien we het merk ook vaak samenwerken met sneaker merken. Zo kwam in 2005 de Stüssy x Nike SB Dunk Low uit die veel sneakerheads tot op de dag van vandaag in hun collectie willen hebben.

Stüssy x Nike Air Zoom Spiridon Kukini | CJ9918-100 & CJ9918-001

De Stüssy x Nike Air Zoom Spiridon Kukini komt uit in een ‘White’ (CJ9918-100) en ‘Black’ (CJ9918-001) colorway. Het bovenwerk is een geheel waardoor de sneaker een sok look krijgt. Over dit bovenwerk zit een plastic cage (kooi) overlay en geeft de sneaker zo een unieke look. Op de midfoot is de Swoosh te vinden met Stüssy branding op de tong. Het bovenwerk van beide colorways zit op een witte midsole met de Air Unit in de hiel omringt door een zwarte kooi.

De Stüssy x Nike Air Zoom Spiridon Kukini komt uit op donderdag 30 juli bij onder andere Nike voor €170,-. Naast de twee sneakers komt er ook nog een gehele collectie van kleding en accessoires. Check hieronder de afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten om geen één sneaker release te missen.

Stüssy X Nike Spiridon Kukini 'White'

CJ9918-100 · Prijs vanaf €102,-

Naar alle aanbieders
Stüssy Nike Spiridon Kukini
Stüssy Nike Spiridon Kukini
Stüssy Nike Spiridon Kukini

Stüssy X Nike Spiridon Kukini 'Black'

CJ9918-001 · Prijs vanaf €101,-

Naar alle aanbieders
Stüssy Nike Spiridon Kukini
Stüssy Nike Spiridon Kukini
Stüssy Nike Spiridon Kukini

Stüssy x Nike Collectie

Images by Nike

Previous ArticleNext Article