Deze Converse Chuck Taylor Crater is de meest duurzame sneaker tot nu toe!

Converse Chuck Taylor All Star Crater

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, ook in de sneakerwereld. Steeds meer merken beginnen te experimenteren met verschillende mogelijkheden om milieubewuster te produceren. Ook Converse is aan de slag gegaan en komt met de meest duurzame sneaker tot nu toe. Dit is namelijk de Converse Chuck Taylor All Star Crater die bestaat uit ten minste 40% gerecyclede inhoud!

Converse neemt misschien wel haar grootste klassieker stevig onder handen als eerste stap in de richting van een duurzame sneakerproductie. Deze ontwikkeling op het gebied van sustainability zat er al wel aan te komen. Het merk is in 2003 namelijk overgenomen door Nike voor een bedrag van $305 miljoen en Nike is al een tijdje aan het experimenteren met gerecyclede materialen. Het ontwerp van de vernieuwde Converse Chuck Taylor Crater is dan ook geïnspireerd op Nike’s baanbrekende Space Hippie collectie. Waar Nike echter geheel nieuwe silhouetten heeft gecreëerd, weet Converse het krachtige DNA van haar meest iconische sneaker te behouden.

Converse Chuck Taylor All Star Crater

De meest herkenbare elementen van de All Star zoals de toe cap en de foxing tape zullen ook terug te zien zijn op de duurzame variant al kwamen hier wel flinke uitdagingen bij kijken. Hetzelfde geldt voor het gebruik van canvas materiaal als basis voor de upper. Hiervoor is gekozen om gerecycled polyester en gerecycled textielafval samen te voegen om het klassieke bovenwerk dezelfde look mee te kunnen geven. Naast het behouden van klassieke componenten zijn er ook moderne aanpassingen gedaan zoals een nieuw vetersysteem.

De Converse Chuck Taylor Crater komt direct in drie verschillende colorways die allemaal geïspireerd zijn op het uiterlijk van Nike’s Space Hippie sneakers. Zo zien we op alle drie de sneakers de gestippelde zool terugkomen. Daarnaast zien we de combinatie op het bovenwerk van grijs met Total Crimson en grijs met Volt terugkomen zoals ook te zien is op de Space Hippie modellen. De derde colorway van de Chuck Taylor Crater is voorzien van rustigere colorway door enkel gebruik van zwart en wit.

Heb jij de klassieke All Star nog niet of wil jijzelf bewuster bezig zijn met het milieu, kies dan vooral voor een van de colorways op de duurzame Converse Chuck Taylor All Star Crater. we hoeven niet meer heel lang te wachten om ze te bemachtigen, want op donderdag 23 juli worden ze al verwacht te releasen bij Converse! Check tot die tijd nog even de afbeeldingen hieronder.

Converse Chuck Taylor All Star Crater 'Charcoal'

168597C · Prijs vanaf €68,-

Naar alle aanbieders
Converse Chuck Taylor All Star Crater 2

Converse Chuck Taylor All Star Crater 'White'

168872C · Prijs vanaf €94,-

Naar alle aanbieders
Converse Chuck Taylor All Star Crater 1

Converse Chuck Taylor All Star Crater 'Black'

168600C · Prijs vanaf €50,-

Naar alle aanbieders
Converse Chuck Taylor All Star Crater 0
Previous ArticleNext Article