Skip to content
Upcoming

Pre-order: FAWL en Hyprints komen met een unieke Breda sneaker print

4 juli 2020 15:00
Pre-order: FAWL en Hyprints komen met een unieke Breda sneaker print

Op 18 juli bestaat de winkel FAWL Customs in Breda precies een jaar. Om dit te vieren hebben FAWL en Hyprints de handen ineen geslagen en brengen ze een limited edition Breda sneaker print uit. Hyprints heeft eerder al een Amsterdam en Rotterdam print uitgebracht, en de verjaardag van FAWL is een perfecte gelegenheid om Breda aan dat rijtje toe te voegen.

De winkel van Freek (FAWL) is uniek in de stad en een walhalla voor sneakerheads. Sneakers zijn er te vinden in alle soorten en maten, van customs tot vintage tot hype. Ook voor kleding, accessoires en collectibles kun je bij FAWL terecht. Daarnaast kan je bij Freek je vieze kicks laten schoonmaken, maakt hij customs in opdracht en geeft hij workshops.

De samenwerking tussen de twee creatievelingen komt niet uit de lucht vallen. Vorig jaar kwamen de heren al met een toffe collab, waarbij sneaker liefhebbers custom Nike Air Max 1’s konden kopen met een matchende sneaker print. Daarnaast zijn de art prints van Hyprints al een geruime tijd te koop in de Bredase winkel.

FAWL en Hyprints

De nieuwe Breda print toont een paar rode OG Air Max 1’s, in de kleur van de stad, die op de grond lijken te liggen. De veters van de sneakers spellen ‘076’, de stadscode van Breda en vormen twee ramen waar verschillende monumenten van de stad door te zien zijn. Hierdoor wordt er in het design gespeeld met verschillende perspectieven.

“Wanneer je door Breda loopt wordt je omringd door historie, het straatbeeld ademt geschiedenis. Dat is wat deze stad zo bijzonder en karakteristiek maakt. Ik heb geprobeerd om dit karakter, met een moderne twist, in de print terug te laten komen.” aldus Sven, oprichter van Hyprints.

Het design is geprint op 250 g/m² A3 papier en is gelimiteerd tot 75 stuks, elke print is met de hand genummerd. De print wordt op 18 juli in de winkel gelanceerd, maar is vanaf vandaag al te pre-orderen via de website van Hyprints.