Parley geeft een nieuwe draai aan de adidas UltraBOOST 120

Vijf jaar geleden toonden adidas de Verenigde Naties een prototype schoen om te laten zien wat er bereikt kan worden in de strijd tegen plastic afval. Parley en adidas vieren hierbij hun vijf jaar lange samenwerking. Parley en adidas hebben samengewerkt aan een adidas UltraBOOST DNA. Het mooie aan deze sneaker is, is dat hij deels gemaakt is uit gerecycled plastic uit de oceaan.

Parley for the Oceans

Parley pakt grote bedreigingen aan voor onze oceanen, het belangrijkste ecosysteem van onze planeet. Zij geloven dat de kracht voor verandering in de handen van de consument ligt. Hermee kunnen onder andere Kunstenaars, muziekanten, filmmakers en modeontwerpers verantwoordelijke producten ontwikkelen, om zo verandering te brengen. Parley werkt dus samen met bedrijven om zo een einde te maken aan de plastic soep.

Parley adidas UltraBOOST DNA | EH1184 | EH1173

Het bovenwerk van de sneaker is gemaakt van van garen gesponnen uit plastic dat van de stranden en kuststroken wordt gehaald. Over het bovenwerk lopen blauwe golvende stiksel die van de teen naar de hak lopen. De branding is erg minimaal gebleven, echter past dit wel goed bij de sneaker. Zo is het adidas logo te vinden op de tong, drie strepen op de midfoot en ten slotte staat het Parley en adidas logo in de binnenzool. de sneaker beschikt natuurlijk over de comfortabele BOOST midsole, die over de gehele lengte van de sneaker loopt.

De Parley adidas UltraBOOST DNA komt uit op maandag 29 juni bij adidas voor een prijs van €200,-. Check hieronder de afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten.


adidas UltraBoost Uncaged Parley 'White'

vrijdag 10 juli 2020

Naar alle aanbieders
Parley adidas UltraBOOST DNA
Parley adidas UltraBOOST DNA
Parley adidas UltraBOOST DNA
Images by adidas

adidas UltraBoost Uncaged Parley 'Core Black'

vrijdag 10 juli 2020

Naar alle aanbieders
Parley adidas UltraBOOST DNA
Parley adidas UltraBOOST DNA
Parley adidas UltraBOOST DNA
Images by adidas

Previous ArticleNext Article

De Air Jordan 1 Low ‘Brushstroke Swoosh’ released binnenkort 7

Vorige week werdt bekend gemaakt dat de Nike Air Force 1 een Brush Stroke make-over zou krijgen. Nu blijkt het dat de Air Jordan 1 Low ook de Brushstroke Swoosh make-over krijgt. Hierdoor kunnen wij dus nog meer modellen verwachten in deze pack.

De Air Jordan 1 Low kwam samen uit met de Air Jordan 1 High in 1985. Dit was de eerste low top sneaker die gemaakt werdt voor Michael Jordan. De sneaker was erg geïnspireerd op de Nike Dunk Low alleen dan met het Jordan Wings logo op de hiel. Meerde colorways werden in een keer gereleased en weerspiegelden van veel Air Jordan 1 High colorways.

Air Jordan 1 Low ‘Brushstroke Swoosh’ | DA4659-001

De Air Jordan 1 Low wordt bekleed met zwart tumbled leather over bijna de gehele upper terwijl de hiel is gekleurd in het rood. De Brushstroke Swoosh op de upper is wit gekleurd met daarover heen nog een doorzichtige plastieken Swoosh. Op de hiel is het Jordan Wings logo in het zwart gegraveerd en maakt zo de upper af. Onder het bovenwerk zit een witte midsole en zwarte outsole.

De exacte releasedatum voor de Air Jordan 1 Low Brushstroke is nog niet bekend, maar wordt binnenkort verwacht bij Nike.com. Bekijk hieronder de afbeeldingen en houd de Sneakerjagers releasekalender in de gaten om geen een sneaker release te missen.


Air Jordan 1 Brushstroke Swoosh 'Black'

Verwacht in 2020

Naar alle aanbieders
Air Jordan 1 Low 'Brushstroke Swoosh'
Air Jordan 1 Low 'Brushstroke Swoosh'
Air Jordan 1 Low 'Brushstroke Swoosh'
Air Jordan 1 Low 'Brushstroke Swoosh'
Images by Nike

Dinsdag 7 juli 2020 dropt de Air Jordan 5 High ‘Alternate Grape’ 6

We hebben lang op deze release moeten wachten, maar morgen 7 juli 2020 is het dan eindelijk zo ver! De Air Jordan 5 High ‘Alternate Grape’ released eindelijk.

Begin 2019 doken de eerste geruchten op over een mogelijke ‘Grape’ colorway op de Air Jordan 5. Vervolgens verschenen er in september 2019 de eerste foto’s van de sneaker en nu zijn we alweer in juli 2020 en eindelijk dropt de gewilde sneaker!

Air Jordan 5 High ‘Altrernate Grape’ | 136027-500

Wat je zonder twijfel als eerste opvalt is het bovenwerk dat is gemaakt van suède. Deze is namelijk in een paarse kleur verwerkt. Verder zijn er zwarte accenten te vinden, zoals de veters, eyestays, zijpanelen en de tong zwart. Onder het bovenwerk loopt ook een zwarte midsole met hierop groenblauwe vormen. Deze groenblauwe kleur is ook terug te vinden op de tong. Om de sneaker af te maken is de outsole deels transparant.

Zoals we al zeiden is het morgen dinsdag 7 juli 2020 en dat betekent dat de sneaker zal releasen voor een nieuwprijs van €200,- via Nike. Check onze Releasekalender voor een volledige Storelist Overview en scroll naar beneden voor foto’s.


Air Jordan 5 High 'Alternate Grape'

dinsdag 7 juli 2020

Naar alle aanbieders
Air Jordan 5 High
Air Jordan 5 High
Air Jordan 5 High
Images by 43Einhalb

Een mogelijke Fragment x sacai x Nike LD Waffle is onderweg 17

Het is alweer even geleden dat er een samenwerking is gedropt tussen sacai x Nike, maar daar lijkt verandering in te komen. Er zijn namelijk foto’s opgedoken van een mogelijke Fragment x sacai x Nike LD Waffle.

De sacai x Nike collab is niks nieuws. Het was in 2019 misschien wel één van de meest populaire samenwerkingen die dropte en dat kwam voornamelijk door de sacai x Nike LD Waffle. De sneaker verscheen in zeven verschillende kleurcombinaties en er is een mogelijkheid dat er een achtste colorway onderweg is!

Fragment x sacai x Nike LD Waffle | First Look

Oprichter van Fragment, Hiroshi Fujiwara deelde op zijn Instagram profiel een foto waarop hij een sacai x Nike sneaker droeg die nog nooit eerder was gezien. De sneaker heeft blauwe, donkerblauwe en zwarte kleuren op het bovenwerk. Natuurlijk zijn ook de elementen, zoals Swooshes en zolen etc. weer dubbel verwerkt op de sneaker. Net boven de midsole is een Fragment detail te vinden.

Het zou ook niet de eerste keer zijn dat Fragment samenwerkt met sacai, want in 2017 brachten ze samen een minimalistische Converse Chuck Taylor All Star. Helaas is er nog niets officieel bevestigd, dus blijf Sneakerjagers goed in de gaten houden voor het laatste nieuws.


Fragment x sacai x Nike
Image by @kunichi_nomura