Parley geeft een nieuwe draai aan de adidas UltraBOOST

Vijf jaar geleden toonden adidas de Verenigde Naties een prototype schoen om te laten zien wat er bereikt kan worden in de strijd tegen plastic afval. Parley en adidas vieren hierbij hun vijf jaar lange samenwerking. Parley en adidas hebben samengewerkt aan een adidas UltraBOOST DNA. Het mooie aan deze sneaker is, is dat hij deels gemaakt is uit gerecycled plastic uit de oceaan.

Parley for the Oceans

Parley pakt grote bedreigingen aan voor onze oceanen, het belangrijkste ecosysteem van onze planeet. Zij geloven dat de kracht voor verandering in de handen van de consument ligt. Hermee kunnen onder andere Kunstenaars, muziekanten, filmmakers en modeontwerpers verantwoordelijke producten ontwikkelen, om zo verandering te brengen. Parley werkt dus samen met bedrijven om zo een einde te maken aan de plastic soep.

Parley adidas UltraBOOST DNA | EH1184 | EH1173

Het bovenwerk van de sneaker is gemaakt van van garen gesponnen uit plastic dat van de stranden en kuststroken wordt gehaald. Over het bovenwerk lopen blauwe golvende stiksel die van de teen naar de hak lopen. De branding is erg minimaal gebleven, echter past dit wel goed bij de sneaker. Zo is het adidas logo te vinden op de tong, drie strepen op de midfoot en ten slotte staat het Parley en adidas logo in de binnenzool. de sneaker beschikt natuurlijk over de comfortabele BOOST midsole, die over de gehele lengte van de sneaker loopt.

De Parley adidas UltraBOOST DNA komt uit op maandag 29 juni bij adidas voor een prijs van €200,-. Check hieronder de afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten.


adidas UltraBoost Uncaged Parley 'White'

EH1173 · Prijs vanaf €81,-

Naar alle aanbieders
Parley adidas UltraBOOST DNA
Parley adidas UltraBOOST DNA
Parley adidas UltraBOOST DNA
Images by adidas

adidas UltraBoost Uncaged Parley 'Core Black'

EH1184 · Prijs vanaf €82,-

Naar alle aanbieders
Parley adidas UltraBOOST DNA
Parley adidas UltraBOOST DNA
Parley adidas UltraBOOST DNA
Images by adidas

Previous ArticleNext Article