Skip to content
Upcoming

De Nike SB Dunk Low komt in een nieuwe colorway

3 juni 2020 15:22
De Nike SB Dunk Low komt in een nieuwe colorway

De Nike SB Dunk Low is misschien wel het iconische model van Nike. De sneaker is al meerdere malen gebruikt voor samenwerkingen met onder andere Travis Scott en Ben & Jerry’s. Na het succes van deze collabs is de sneaker opnieuw verschenen in een fantastische nieuwe colorway. De colorway is deze keer geïnspireerd op een kleurencombinatie van de Nike ACG Terra.

In het begin van de jaren 2000 was skating razend populair. Om die reden startte Nike in 2002 een gloednieuw design en levensstijl, genaamd Nike SB. De Nike SB Dunk Low gaf bescherming als een basketbal sneaker maar had de looks van een skate sneaker. De sneaker werd een echte must-have voor skaters omdat Nike hen de mogelijkheid gaf om hun eigen colorway te ontwerpen. Het Nike SB Dunk Low model heeft door de jaren heen veel colorways gezien en blijft een razend populaire sneaker.

Nike SB Dunk Low ACG Terra | Closer Look

De sneaker beschikt over een colorway die geïnspireerd is op een kleurencombinatie van de Nike ACG Terra. Een verbrande rode kleur bevindt zich op de Swoosh gekleed in stevig suède. Het bovenwerk beschikt over een donkere zwarte achtergrond met donkerpaarse suède overlays. Als we verder kijken naar het bovenwerk zien we een belangrijk detail. Een geborduurde branding op de hiel in het goud maakt het design compleet. De gouden kleur zien we terug in de veters van de sneaker. Als finishing touch heeft de midsole een witte kleur met verschillende zwarte mini-stipjes, terwijl de outsole een zwarte kleur heeft gekregen. Kortom, een fantastische kleurcombinatie die de Nike SB Dunk Low fantastisch staat!

Wanneer de sneaker precies zal releasen, dat is nog niet bekend. We verwachten hier binnenkort meer over te weten. Houd daarom in de tussentijd onze releasekalender in de gaten om op de hoogte te blijven van deze release. Voor het laatste sneakernieuws kun je ons volgen op sociale media en geniet tot die tijd nog even van de afbeelding hieronder.

Nike SB Dunk Low ACG Terra
Image by solebyjc