Skip to content
Upcoming

De Air Jordan 1 High OG ‘Satin Snake’ komt eraan

6 april 2020 16:21
De Air Jordan 1 High OG ‘Satin Snake’ komt eraan

Na een talloze hoeveelheid succesvolle Air Jordan 1 High releases is Jordan Brand nog niet klaar met het iconische basketbal model. Een satijnen variant van de Air Jordan 1 kwam voor het eerst uit in 2017. Toen der tijd werd de ‘Royal Blue’ colorway uitgevoerd met satijnen materialen. Door de jaren heen zijn er nog een aantal andere colorways toegevoegd aan de Satin Line en er komt weer een nieuwe aan. Voor de volgende Satin colorway gaat Nike terug naar de iconische Chicago Bulls era. Toch worden er nog een aantal toffe aanpassingen gedaan wat resulteert in deze Air Jordan 1 Retro High OG ‘Satin snake’.

De Air Jordan 1 is ontworpen door Peter Moore in 1985. Het model kwam voor het eerst uit in een Chicago Bulls colorway. De kleuren rood, wit en zwart zijn daarom ook echt iconisch voor het eerste signature Michael Jordan model. Door de jaren heen is het model én de colorway verschillende keren uitgebracht.

Air Jordan 1 Retro High OG ‘Satin snake | CD0461-601

Voor de volgende Air Jordan 1 High OG Retro gebruikt Nike deze klassieke colorway als basis. De basis kleuren, rood, zwart en wit spelen uiteraard de hoofdrol maar worden ondersteund door een leuk effect. Op de swoosh, de zwarte tussen panelen en de heel is gemaakt van een synthetisch slangenleer. De overige witte en rode panelen zijn uitgevoerd in satijnen materialen die voor extra shine zorgen.

Er is momenteel nog geen releasedatum bekend van deze Air Jordan 1 Retro High OG ‘Satin snake’. Volgens de sneaker leaker @hanzuying komen de sneakers uit rond 15 augustus 2020. Aangezien Nike zelf nog niks bevestigd heeft kan deze datum dus nog afwijken. Houdt in de tussentijd de Sneakerjagers Releasekalender in de gaten voor het laatste sneakernieuws en eventuele updates over deze release.

Satin Snake
Image by: @ZSneakerheadz