De Nike Air Max 98 ‘Tear Away’ komt er aan 344

Nike is lekker actief bezig met het terugbrengen van de Nike Air Max 98. Het model verschijnt steeds vaker in onze releasekalender en we hebben nu weer een nieuwe colorway op de planning staan. Dit keer krijgt het model een all-white bovenwerk met een supertof detail. Onder het bovenwerk zit namelijk nog een extra laag die zichtbaar wordt als de bovenste laag opengescheurd wordt. De naam van deze colorway is de Nike Air Max 98 ‘Tear Away’ multicolor.

Voor de volgende Nike Air Max 98 release gebruikt Nike een effect wat we tegenwoordig steeds vaker zien verschijnen. Het effect waar we het over hebben is het ‘Tear Away’ effect. Dit houdt in dat een bovenwerk bestaat uit twee materialen dien over elkaar zijn geplaatst. Zodra de sneaker gedragen wordt en de bovenste laag weg slijt komt er een nieuwe laag, in een andere colorway, tevoorschijn. Dit proces kan ook versneld worden door het bovenste materiaal weg te knippen of open te scheuren.

Vorig jaar gebruikte het Japanse merk CLOT dit effect voor hun samenwerking met Nike op de Air Force 1 Low en dit was een grote hit. In 2020 zet Nike deze trend voort met een aantal eigen releases die dit effect hebben. Zo zagen we ook al deze Nike Air Force 1 Low ‘Tear Away’ die qua colorway enorm veel lijkt op deze Air Max 98 ‘Tear Away’. 

De Nike Air Max 98 ‘Tear Away’ details | CJ0634-101

Als we naar deze release kijken zien we dat er op het bovenwerk gebruik is gemaakt van een corduroy achtig materiaal als bovenlaag. Hier overheen zitten kleine details die weggeven dat er onder de bovenlaag een extra laag zit, zoals kleine schaartjes, stippellijntjes en ‘TEAR HERE’ teksten. 

Onder de witte bovenlaag zit een kleurrijke variant. We zien een mix van groen, rood, geel, paars en baby blauw. De sneakers worden geleverd in een unieke zak waarop op de achterkant ook de tekst: ‘DO: Be Creative. Let it wear away over time. Try a wet sponge. Use your fingernails. The Lace tip can help!’. Met deze tekst wil Nike de drager van de sneaker forceren creatief te zijn!

Er is momenteel nog geen releasedatum bekend van deze Nike Air Max 98 ‘Tear Away’. Aangezien er ook een Air Force 1 Low is in dezelfde colorway kan het zomaar zijn dat er nog een ander model wordt toegevoegd. Blijf ondertussen de Sneakerjagers Releasekalender in de gaten houden voor het laatste nieuws en eventuele updates over deze release.

Nike Air Max 98 LX Tear Away 'Red/Purple'

Verwacht in 2020

Naar alle aanbieders
Nike Air Max 98 'Tear Away'
Nike Air Max 98 'Tear Away'
Nike Air Max 98 'Tear Away'
Nike Air Max 98 'Tear Away'
Nike Air Max 98 'Tear Away'
Previous ArticleNext Article

adidas ZX 8000 krijgt een ‘Varsity Green’ colorway 4

adidas heeft het uiteraard druk met de 50-jarige verjaardag van het Superstar model. Toch hebben ze tijd vrij gemaakt om onaangekondigde colorways op even belangrijke modellen uit te brengen. Waaronder de adidas ZX 8000 ‘Varsity Green’. Hoewel adidas zich voorbereid op de lente met de lichtere colorways die ze nu uitbrengen, is het nieuwste model met Torsion ondersteuning gekleed in een ‘Varsity Green’ colorway voor de warmere maanden. De sneaker is nu verkrijgbaar en je kan het paar scoren via adidas voor €119,95! Wees er snel bij, want deze gaan hard!

adidas ZX 8000

“Inspiratie vind je overal, ook in sport. Deze adidas schoen brengt een eerbetoon aan de innovatieve geschiedenis van de ZX. Het bovenwerk van mesh en nubuck leent z’n kleuren dan weer van de adidas Superstar sneaker. Zachte demping plus een stabiliteitsstrook in de middenvoet bieden samen legendarisch comfort.” zegt adidas trots. Het bovenstuk behoudt zijn standaard mesh en nubuck constructie. Zonder de ripstop die normaliter te vinden op paren die mede zijn gemaakt door adidas Skateboarding en Metropolitan. Het 3-stripes logo, branding op de tong, kraagvoering en reflecterende accenten op de hiel zijn de meest opvallende onderbrekingen van het ‘Varsity Green’ model. Kanten dubra’s van het merk ‘TORSION’ hebben hun standaard neon tint, zij het zwak, in tegenstelling tot zijn tegenhanger onder de voeten.

Release info

Het paar genaamd adidas ZX 8000 is dus vanaf nu verkrijgbaar via adidas voor €119,95. Het perfecte paartje waarmee je je lekker mee kan opwarmen in de toch wel koude dagen van de lente! Wil je nou altijd op de hoogte blijven van de nieuwste sneaker releases? Check dan onze releasekalender, daar vind je alle nieuwste sneakers en zo blijf je altijd up to date.

adidas ZX 8000

FV3269 · Prijs vanaf €120,-

Naar alle aanbieders
Images by Sneakernews

SNS x Vans brengen twee iconische neonkleurige sneakers 9

Het is feest voor SNS, want Sneakersnstuff Los Angeles is jarig! Ze vieren het eenjarig jubileum door middel van een samenwerking. En wie is nou geschikter dan Vans? Ze hebben wat sneakers ontworpen met veel liefde en nu eindelijk op de planning staan. Het is als eerbetoon aan Venice Beach en de cultuur en geschiedenis die het omvat. Dé plek voor creatievelingen! Nog even wachten, want 4 april kunnen deze kleurrijke sneakers van jou zijn! Hebben we je nieuwsgierig gemaakt? Lees dan snel verder!

SNS x Vans

Creatievelingen en kunstenaars uit de jaren zestig en zeventig kon je vinden op Venice Beach, maar ook was het de plek voor skaters in de jaren 80 en 90. Het ontwerp van de twee sneakers is een knipoog naar die tijd – eind jaren 80 en 90 en wat skaters surfers en punkers droegen. Zowel de OG classic Slip-On LX als de OG Era LX hebben een bovenwerk van canvas met de iconische dambordprint in felle neonkleuren. Unieke SNS-graphics sieren de zijwand, zoals Vans in de loop der jaren vaker heeft gedaan. Verder zien we de iconische buitenzool ondersneden met hand bewerkte details en strak omwikkelende rubberen textielvossen die alleen te zien zijn bij een Vintage Vans paar. De OG-build is zoals altijd, origineel ontwerp, originele kwaliteit en op de originele manier gemaakt.

Release info

We moeten dus nog maar heel even wachten op deze super toffe kleurrijke samenwerking van SNS x Vans! Je wordt er gewoon spontaan vrolijk van. 4 april kunnen wij van genieten van de een of de ander, want je hebt ook nog eens keuze uit twee paar! De raffles zijn wel al open, dus inschrijven kan direct. Dan kan je de Slip-On bemachtigen voor €79,- of toch de Era voor €85,-! Wil je nou altijd op de hoogte blijven van de nieuwste sneakers? Houd dan onze releasekalender in de gaten. Zo ben je altijd up to date over de nieuwste releases.

Sneakersnstuff X Vans OG Era LX 'Knockout Pink'

zaterdag 4 april 2020

Naar alle aanbieders

SNEAKERSNSTUFF X VANS OG ERA LX ‘KNOCKOUT PINK’ |
VN0A4BVA01N


Sneakersnstuff X Vans Slip-On 'Electric Purple'

zaterdag 4 april 2020

Naar alle aanbieders

SNEAKERSNSTUFF X VANS SLIP-ON ‘ELECTRIC PURPLE’ |
VN0A45JK01M

Images by SNS x Vans

Het Nike ‘Easter’ pack verschijnt ook op de Nike Air Force 1 Low 14

Er komt ook een Nike Air Force 1 ‘Easter’ colorway aan voor ons! Het is bijna pasen en om die reden komt Nike met een nieuw ‘Easter’ pack. Dit pack zal bestaan uit de Nike Air Max 90 en de Nike Air Force 1 Low. En die komt sneller dan je denkt.

De Nike Air Force 1 is net als de Nike Air Max 90 een waar icoon voor onze schoenenwereld. De Air Force 1 is door al die jaren heen al in meer dan 1700 colorways verschenen. Het maakt niet uit wat voor kleuren deze sneaker krijgt, het blijft altijd een plaatje. Daarom zijn deze twee sneakers samen een perfecte match voor dit Nike ‘Easter’ pack.

Nike Air Force 1 ‘Easter’ | CW0367-100

Deze Nike Air Force 1 Easter beschikt, net als de Air Max 90, over een witte basis. Verder heeft de sneaker kleurrijke details gekregen. Zo is de Swoosh lichtgeel, geaccentueerd met een paarse streep rondom de Swoosh. De neus van de sneaker heeft een soort regenboog effect gekregen met de kleuren blauw, lichtgeel en roze. Om het pasen thema compleet te maken is er zowel in de binnenkant van de schoen als op de tong een gebroken paasei te vinden. In dit paasei staat het Nike-logo. Het kenmerk van de Air Force 1, het medaillon op de veters, is paars van kleur. Het regenboog effect in de neus komt terug in het heel-logo.

Dit Nike ‘Easter’ pack zal vanaf vrijdag 3 april o.a. verkrijgbaar zijn via Nike.com en sizeofficial.nl. Aan de sneaker hangt een prijskaartje van €110,-. Check hieronder de afbeeldingen van deze te gekke colorway. Voor de laatste sneakerreleases kun je een kijkje nemen in onze releasekalender. Download ook de Sneakerjagers app in de appstore!

Nike Air Force 1 'Easter'

vrijdag 3 april 2020

Naar alle aanbieders
Images by Nike