De langverwachte Off-White x Nike Air Max 90 ‘University Red’ is onderweg

Er zijn geruchten opgedoken dat er een mogelijkheid is dat er dit jaar een nieuwe colorway uitkomt van de Off-White x Nike Air Max 90. De sneaker is verwerk in een rode kleur en dit zal de vierde colorway kunnen zijn van de Off-White x Nike Air Max 90‘s. Hoewel Virgil Abloh zei dat ‘The Ten’ collectie tot een einde was gekomen lijkt het er op dat er toch nog een colorway aankomt. Aangezien de Air Max 90 dit jaar dertig kaarsjes uitblaast, zou het zomaar zo kunnen zijn dat we binnenkort deze colorway zien verschijnen.

Eind 2017 verscheen de eerste colorway op de Off-White x Nike Air Max 90. Het ging om een witte colorway die echt razend populair was. De sneaker maakte onderdeel uit van Virgil Abloh zijn ‘The Ten’ collectie. Virgil’s ‘The Ten’ collectie bestond uit twee packs, het ‘REVEALING’ pack en het ‘GHOSTING’ pack. De AM90 maakte onderdeel uit van het ‘REVEALING’ pack. In het ‘REVEALING’ pack waren verder nog modellen te vinden als de Air Jordan 1, Blazer, Air Presto en de Air VaporMax.

Naast de witte colorway verschenen er ook nog twee andere colorways. Zo kregen we in februari 2019 ook een ‘Desert Ore’ colorway te zien en een ‘Black’ colorway. Ook deze twee colorways waren ongelofelijk populair. Om nu een paartje te kopen van deze drie colorways betaal je ook enorme resell prijzen. Als je toch graag een paartje wil hebben kan je ze via StockX bestellen!

Off-White x Nike Air Max 90 ‘University Red’ | AA7293-600

Helaas zijn er nog geen officiële foto’s naar buiten gekomen van de sneaker. Het bovenwerk is verwerkt in een mix van verschillende kleuren. Zo zien we de kleuren ‘University Red’ voorbij komen, maar ook de kleuren ‘Team Orange’, ‘Hyper Jade’ en ‘Bright Mango’. De sneaker beschikt over vele details, zoals een oranje Swoosh en op de zijkanten lopen Jade kleurige strips. Hoogstwaarschijnlijk zal de sneaker ook over de kenmerkende Off-White branding beschikken, zoals de tekst op de binnenkant van de sneaker, de zip tie en het oranje lipje op de Swoosh. Verder beschikt de sneaker over witte veters en natuurlijk ook over een zip tie. Als finishing touch zal de zool gemaakt zijn in een soort transparante zool in een bruine/roze kleur.

Volgens de geruchten zal de Off-White x Nike Air Max 90 ‘University Red’ in de zomer van 2020 uitkomen voor ongeveer €160,-. Houd Sneakerjagers tot die tijd goed in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over deze collab. Er zijn tot nu toe nog geen officiële foto’s opgedoken van de sneaker. Wel zijn er gephotoshopte foto’s naar buiten gekomen van hoe de sneaker er ongeveer komt uit te zien. Check deze foto’s hieronder.


Off-White Nike Air Max 90 University Red Team Orange Hyper Jade Bright Mango Release Info
Images by @johnnyskicks_

Previous ArticleNext Article