Een overzicht van alle Chinese New Year sneakers van Nike

Voor ons is het al 2020, maar in China moeten ze nog eventjes wachten. Op zaterdag 25 januari vieren ze in China pas Oud & Nieuw. Ook Nike viert Chinese New Year elk jaar met een behoorlijke reeks aan sneakers. In totaal brengt Nike dit jaar twaalf modellen tot leven met geweldige make-overs.

2020 is het jaar van de rat volgens de 12-jarige Chinese Zodiac Calendar. Volgens een mythe zei de Jade keizer dat de volgorde zou worden bepaald door de volgorde waarin de dieren aankwamen op zijn feest. De rat misleidde de os om hem een lift te geven. Net voor de finish sprong de rat van de os zijn rug af om als eerste over de eindstreep te komen.

Mensen die zijn geboren in het jaar van de rat zijn aardig voor iedereen. Ze zijn gevoelig voor de emoties van anderen, maar hechten geen waarde aan andermans mening. Ook hun persoonlijkheid is aardig, maar vanwege zwakke communicatievaardigheden kunnen hun woorden onbeleefd en onbeschoft lijken.

Nike Chinese New Year Sneakers | Details

Nike brengt in totaal twaalf sneakers uit die beschikken over een Chinese New Year make-over. Acht modellen zijn voor mannen ontworpen en de andere vier voor dames. De modellen die zijn gebruikt voor mannen zijn de Air Jordan 1 Low, Air Jordan 13, Air Jordan 34, Nike Kyrie 6, Air Max 1, Air Force 1 Low, Air Max 720 en de Air Max 90. Ook voor de dames hebben ze de Air Max 90 gebruikt. Daarnaast hebben ze de Air Max 270 React, Air Force 1 Shadow en de Joyride Run 2 een make-over gegeven.

De collectie is geïnspireerd op ontwerpen uit een patroon dat ons doet denken aan Yuxiaans papier snijden. Hierbij worden scharen en messen gebruikt om felgekleurd rijstpapier om te zetten in afbeeldingen van dieren, bloemen en landschappen.

In de loop van januari 2020 zal Nike de modellen uit brengen. Of ze ook in Europa uitkomen is tot dusver nog niet bekend. Houd daarom goed Sneakerjagers in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Vergeet ook niet om naar beneden te scrollen om alle twaalf de sneakers te bekijken!


Nike Air Max 270 React 'Multi Color'

CU2995-911 · Prijs vanaf €100,-

Naar alle aanbieders

Nike Air Force 1 Shadow 'Pale Ivory'

CU3012-164 · Prijs vanaf €226,-

Naar alle aanbieders

Nike Air Force 1 BG 'Chinese New Year'

CU2980-191 · Prijs vanaf €61,-

Naar alle aanbieders

Air Jordan 1 Low OG 'Chinese New Year'

CW0418-006 · Prijs vanaf €331,-

Naar alle aanbieders
Nike Chinese New Year 2020 Year of the Rat Collection Release Date
Nike Chinese New Year 2020 Year of the Rat Collection Release Date
Nike Chinese New Year 2020 Year of the Rat Collection Release Date
Images by Nike

Previous ArticleNext Article