Skip to content
Watch

BIZZEY is te gast in de twaalfde aflevering van de Sneakerjagers podcast

4 januari 2020 21:40
BIZZEY is te gast in de twaalfde aflevering van de Sneakerjagers podcast

We sluiten het eerste podcast seizoen af met niemand minder dan de Nederlandse hiphopartiest en DJ Leo Roelandschap, bekend onder zijn artiestennaam Bizzey.

Leo groeide op in Amersfoort waar zijn vader een platenzaak had. De liefde voor muziek werd dus met de paplepel ingegoten en op 15 jarige leeftijd schreef Leo zijn eerste rap.

In 2010 was daar Yellow Claw, een samenwerkingsproject van drie Nederlandse dj’s die begonnen te draaien in discotheek Jimmy Woo en remixen maakte voor diverse artiesten. In 2012 verscheen de eerste singel; ‘allermooiste feestje’ Heel veel hits en samenwerkingen volgde en de drie vloog de hele wereld over. In het voorjaar van 2016 verliet Bizzey de groep om zich te richten op familie en solocarrière. Echt rustiger werd het niet! In 2017 scoorde Bizzey meerdere hits met onder andere The Party Squad en Kraantje Pappie. Ook in 2018 en 2019 waren er heel veel hoogtepunten. Van meerdere nummer 1 hits tot het winnen van de FunX music award voor beste artiest van het jaar.

Dan de grote liefde voor fashion en sneakers. Toen hij een jaar of 11 was lieten zijn ouders hem kiezen: Disneyland Parijs of een paar Air Max.. Het werd een paar AM1 ! Sinds die dag is er een indrukwekkende verzameling ontstaan. Leo verteld er uitgebreid over in de laatste aflevering van seizoen 1 van de Sneakerjagers podcast ‘On Air’

De podcast met Bizzey is vanaf zondag 5 januari 2020 te beluisteren of te zien via Spotify, Apple Podcasts of Youtube.