Release reminder: Air Jordan 6 ‘Washed Denim’

De Air Jordan 6 kent een rijke geschiedenis. Van Michael Jordan zijn eerste NBA Championship in de ‘Infrared’ colorway tot de meer recente releases zoals de samenwerking met Travis Scott. Op zaterdag 28 december 2019, net voor de jaarwisseling, komt er een weer een nieuwe versie uit van de Air Jordan 6. Namelijk de Air Jordan 6 ‘Washed Denim’.

Deze nieuwe Air Jordan 6 heeft een erg bijzonder bovenwerk. Deze is, zoals de naam al zegt, gemaakt van spijkerstof en heeft verschillende kleuren. Zo zien we een wat donkerdere en lichtere kleur spijkerstof op het bovenwerk. De tong en heeltab zijn zwart gekleurd. Veel mensen weten niet dat de heeltab van de Air Jordan 6 geïnspireerd is op een onderdeel van een sport auto. Thinker Hatfield, de ontwerper van verschillende Air Jordan modellen, vond namelijk zijn inspiratie voor de Air Jordan 6 in de spoiler van een Porsche.

Op de tong van de Air Jordan 6 zien we nog een erg leuk detail. De overlay waaronder de veters zitten is gemaakt van leer. Dit past natuurlijk helemaal in het thema van de spijkerbroek. Dit onderdeel van de sneaker komt natuurlijk van het leren stukje achter op de broek waar vaak het merk op staat. Nu zien we het Jumpman logo op het stukje leer. Het Jumpman logo is ook terug te vinden op de achterkant van de sneaker. Hier staat namelijk zwart Jumpman logo.

De Air Jordan 6 ‘Washed Denim’ is verkrijgbaar vanaf zaterdag 28 december 2019 bij onder andere nike.com voor €200. Check hieronder het volledige winkel overzicht.


Air Jordan 6 'Washed Denim'

CT5350-401 · Prijs vanaf €140,-

Naar alle aanbieders
Air Jordan 6 'Washed Denim'
Air Jordan 6 'Washed Denim'
Air Jordan 6 'Washed Denim'
Air Jordan 6 'Washed Denim'
Uitgelichte afbeelding by @hanzuying

Previous ArticleNext Article