De Colin Kaepernick X Nike Air Force 1 komt bijna uit!

Een van de meest besproken personen binnen de sport wereld van de Verenigde Staten ging in 2018, tijdens een nieuwe campagne, voor het eerst de samenwerking aan met de gigant Nike. We hebben het natuurlijk over Colin Kaepernick. Tijdens een geïmproviseerde auditie voor NFL scouts in Atlanta zagen we voor het eerst een sneaker verschijnen binnen deze samenwerking. Het beste van dit alles is dat deze sneaker sneller uitkomt dan je denkt!

14 augustus 2016 was een erg bijzondere dag voor de sportwereld in de Verenigde Staten. Op deze dag knielde Kaepernick voor het eerst met een knie tijdens het nationale volkslied van Amerika. Hiermee liet hij zien dat hij het niet eens was met de beleid van Donald Trump sinds zijn aantreden en het toenemende politie geweld in Amerika. Veel spelers in de NFL steunde Kaepernick door ook tijdens het volkslied te knielen. Helaas heeft dit er echter ook voor gezorgd dat geen enkel team het nog aandurft met de speler. Momenteel zit hij al 3 jaar lang zonder team. Gelukkig heeft Kaepernick onlangs de mogelijkheid gehad om zijn talenten te laten zien voor verschillende scouts van NFL teams. Hopelijk zal dit zorgen voor een nieuw contract in de NFL.

Colin Kaepernick X Nike Air force 1 | CQ0493-001

Samen met Nike heeft Colin Kaepernick ontzettend veel bijzondere details aangebracht op de sneaker. Zo zit er een tag aan de sneaker met het nummer 7. Met dit nummer speelde Kaepernick voor de San Francisco 49ers. Zijn eigen logo is ook terug te vinden op de tong van de sneaker. Het logo is een combinatie van de letter “k” die natuurlijk voor Kaepernick staat en het nummer 7.

De Swoosh op het bovenwerk loopt over van wit naar zwart en past perfect bij de zwarte, leren, upper. De midsole is wit gekleurd en staat op een transparante outsole. Op de hak van de sneaker is nog een leuk extraatje aangebracht. Hier hebben ze het silhouet van Kaepernick’s hoofd geplaatst. Kenmerkend hiervoor is natuurlijk zijn gigantische afro. Ten slotte konden ze het natuurlijk niet laten om de bijzondere datum ‘8/14/16’ op de zool van de sneaker te plaatsen.

Zaterdag 28 december is het dan eindelijk zover. Dit bijzonder mooie paartje gaat dan eindelijk uitkomen. Naast het feit dat deze sneaker er ontzettend strak uitziet is er natuurlijk ook een prachtig verhaal aan gekoppeld. Voor iedere sneakerhead kan het dan ook als een must have gezien worden. Check in onze releasekalender bij welke retailers je deze sneaker kan bemachtigen.


Colin Kaepernick x Nike Air Force 1

CQ0493-001 · Prijs vanaf €130,-

Naar alle aanbieders
Images by: Nike

Previous ArticleNext Article