Nike brengt op 1 januari 2020 een sneaker uit waarbij geen materialen worden verspilt

Het maken van sneaker kost behoorlijk wat materiaalverspilling. Dit komt mede dankzij het snijden van allerlei patronen. Nu heeft Nike een sneaker, genaamd Atsuma, geïntroduceerd die gemaakt wordt van uitgesneden, gebruikte stukken materiaal.

De sneaker is gekleed in een kleurenschema dat zwart en bruin op een mooie manier combineert met oranje, blauwe en blauwgroene details. Aan de zijkanten beschikt de sneaker over een omgekeerde look. Dit kun je direct zien aan de Swoosh, hiervan is de buitenkant namelijk standaard, terwijl de binnenkant gespiegeld is. Op de voorvoet en op de golvende hiel zijn overlays te vinden waarvoor geen extra materialen verspild zijn. Ook is de blauwe rubberen hangtag gemaakt van een uitgesneden gedeelte van de outsole. Op de hiel en linkertong staat in cursieve letters ‘Atsuma’ en dit wordt geaccentueerd Swooshes. Ook wordt er aan een comfortabel gevoel gedacht, dankzij de midsole die is gemaakt van Phylon schuim. Daarnaast heeft de sneaker ook nog eens een gerecyclede inlegzool gekregen.

Al met al is dit dus een hele toffe sneaker om toe te voegen aan je collectie. Op 1 januari 2020 zal de Nike Atsuma uitkomen bij Nike. Check hieronder foto’s van de sneaker en houd dagelijks Sneakerjagers in de gaten voor het laatste sneakernieuws!


Nike Atsuma 'Green/Beige'

CD5461_001 · Prijs vanaf €145,-

Naar alle aanbieders
Nike Atsuma  2
Nike Atsuma  6
Nike Atsuma  2
Nike Atsuma  8
Images by Nike

Previous ArticleNext Article