De Nike Air Force 1 krijgt een React zool

Het is Nike weer gelukt om één van de meest klassieke modellen te moderniseren. Eerder zag we bijvoorbeeld al de Air Jordan 1 met de nieuwe React technologie, of de Nike Air More Uptempo met de zool van de nieuwe Air Max 720. Nu heeft Nike de Air Force 1 onder handen genomen. Het resultaat is de Nike Air Force 1 React.

De React technologie

Door de zachtheid van het materiaal heet de React zool een ongelooflijk responsief vermogen. Omdat de zool gemaakt is van een bijzonder soort foam is hij erg licht en zal hij altijd terug keren in zijn originele vorm. Toen de zool voor het eerst uitkwam waren de sneakers vooral bedoeld voor hardlopen. Later zagen we de technologie ook terug op meer lifestyle achtige modellen. Neem bijvoorbeeld de Nike React Element 55, Nike React Element 87 en Nike Air Max 270 React. Nu dus ook op de Nike Air Force 1.

Nike Air Force 1 React

Het bovenwerk van de Air Force 1 is bijna volledig wit gekleurd. De ‘platinum’ details zijn terug te vinden op de oversized Swoosh, de tekst bij de hak en bij de zool. Het bovenwerk is een combinatie van de materialen mesh en leer. Bij de tong en de zijkanten van de sneaker zien we het mesh terug komen. De rest van het bovenwerk is gemaakt van leer. Aan de binnenkant van de sneaker bij de hak zien we de D/MS/X branding en op de zool is een platinum lijn te vinden. Hierop staat de react branding.

Er word verwacht dat deze Nike Air Force 1 React binnenkort zal uitkomen. Houd voor meer informatie de Sneakerjagers Releasekalender in de gaten.


Nike Air Force 1 React
Nike Air Force 1 React
Nike Air Force 1 React

Previous ArticleNext Article