De welbekende Safari colorway komt in 2020 op de Nike SB Dunk Low

Nike SB Dunk 'Safari'

Dat de Nike SB Dunk Low in een Safari colorway komt is ondertussen geen geheim meer. Maar als Dunk liefhebber is dit toch wel een paar om naar uit te kijken, en laten er nou weer betere foto’s zijn opgedoken!

We kunnen stellen dat de Dunk niet bezig is met een opmars, want hij is op dit moment flink aanwezig. Waar we de afgelopen jaren wat toffe releases zagen zien we deze nu met regelmaat. Buiten de SB Dunk komen er ook weer wat ‘normale’ Dunks uit, zoals de ‘Viotech’ Dunk en de aanstaande Off-White Dunks.

Nike SB Dunk Safari | Closer Look

De Safari colorway kennen veel mensen van de Air Max 1 release, maar natuurlijk is de colorway al een stuk ouder. In het jaar dat de Air Max 1 uitkwam werd ook de Air Safari voor het eerste uitgebracht. De Air Max 1 B ‘Safari’ die in samenwerking met Atmos is uitgebracht was dan ook een ‘tribute’ aan deze sneaker. Maar in verloop van de tijd is deze Safari colorway ook uitgegroeid tot een epische colorway die bijna iedereen wel kent. De colorway is heel simpel op de Dunk geplaatst. Zo is de Safari print te vinden op alle overlays en is de toebox canvas, net als de Air Max 1. De underlay op de zijkant is echter gemaakt van suède. Het andere kenmerkende details is de Swoosh die aan de buitenkant bruinig is en aan de binnenkant is de Swoosh groen.

General release in maart 2020

Dat de colorway goed op de Dunk past is dus een feit. Maar dit zal natuurlijk betekenen dat de sneaker gewild is, sowieso zijn bijna alle Safari colorways populair. Wat de laatste jaren vaak gebeurd is dat sneaker ‘weggekaapt’ worden door resellers en je helaas teveel geld er voor moet betalen. Máár dat is misschien niet nodig! Want de Nike SB Dunk Safari zal namelijk uitkomen als een ‘general release’, simpel weg gezegd een normale release. Niet extreem exclusief maar verkrijgbaar bij een grote selectie skateshops. Maar door de verwachte populariteit zal de sneaker wel heel snel uitverkopen. Dit zal allemaal gebeuren in maart 2020, nog even wachten dus.


Nike SB Dunk Safari 2020


Previous ArticleNext Article