Foto’s van een minimalistische Air Jordan 1 Low zijn verschenen

Het is vrij duidelijk dat Jordan Brand’s focus dit jaar op het Air Jordan 1 model ligt. Hoewel het Air Jordan 1 Low wat minder populair is dan de Mid en High, wordt er nog wel gewoon aandacht besteed aan dit model. Er is namelijk een prachtige colorway onderweg genaamd ‘Sky Grey’.

Niet alleen de Air Jordan 1 High kwam uit in 1985, maar ook de Air Jordan 1 Low. Dit was de eerste low top signature sneaker die was ontworpen door Nike en Michael Jordan. Het lage model was ontworpen door Peter Moore en hij liet zich inspireren door de Nike Dunk. Hij maakte gebruik van de Swoosh, het Jordan Wings logo en Nike Air. Oorspronkelijk bracht hij de sneaker uit in verschillende colorways die een afspiegeling waren van de High-releases, zoals de Bulls-geïnspireerde en metallic colorways. In 2000 keerde het model terug en sindsdien hebben we al meerdere retro releases gezien.

Air Jordan 1 Low ‘Sky Grey’ | CV3043-100

Het ziet ernaar uit dat de sneaker is gemaakt van drie verschillende materialen, mesh, nubuck en leer. Rondom de enkel is het materiaal mesh te vinden. Ook is de tong gemaakt van mesh. Verder heeft de sneaker een basis gekregen van leer in een witte kleur. Hierop lopen meerdere overlays van de materialen leer en nubuck. Zo vind je op de toebox en achterop de hak het materiaal nubuck in een lichte grijze en blauwe kleur. Naast deze kleuren zijn er ook geen andere kleuren te vinden op de sneaker. Alleen op het inlegzooltje is een andere kleur te vinden, namelijk fel blauw met hierop een gouden Jumpman logo. Ook op de tong is een gouden Jumpman te vinden. De Swoosh heeft overigens een grijze kleur gekregen. Om de minimalistische sneaker af te maken heeft Jordan Brand de sneaker een witte rubberen zool gegeven.

Wanneer de sneaker uitkomt is helaas nog niet bekend. Een officiële retailprijs is ook nog niet bekend, maar wij verwachten dat de sneaker zo’n €100 gaat kosten. Houd goed onze Releasekalender in de gaten om op de hoogte te blijven van deze toffe Air Jordan 1 Low.


Air Jordan 1 Low Fashion Pack 'PRS'

CV3043-100 · Prijs vanaf €340,-

Naar alle aanbieders
Air Jordan 1 Low
Air Jordan 1 Low
Air Jordan 1 Low
Images by Nike

Previous ArticleNext Article