Nike’s Air Max 1 krijgt een opvallende make-over voor Chinese New Year

Over iets langer dan een maand is het Chinese New Year en dit wordt door Nike gevierd met een bijzondere Air Max 1. Hoewel wij wel moeten bekennen dat wij niet verwachten dat deze sneaker in Europa zal uitkomen is hij toch wel erg tof en leek het ons leuk om deze kleurrijke sneaker met jullie te delen.

De afgelopen jaren heeft Nike al meerdere colorways uitgebracht die zijn geïnspireerd op Chinese New Year. Ook is dat het geval bij de aankomende colorway. Voorheen kregen de sneakers een colorway waaraan je duidelijk zag dat het een ‘Chinese New Year’ colorway was. Echter zal je dat bij deze colorway niet zo snel zien.

Nike Air Max 1 ‘Chinese New Year’ | CU6645-001

Deze nieuwe colorway op de Air Max 1 is zeer opvallend en beschikt ook over vele details. Laten we beginnen bij de outsole. Vele sneakerfans zullen denken: “Wat lijkt die outsole op de outsole van de Nike Air Max 1 Parra Patta ‘Cherrywood’. Dat klopt, echter is het bovenwerk compleet anders. Het bovenwerk beschikt over een basis die is gemaakt van mesh. Deze basis heeft een rode kleur gekregen. Over deze basis lopen overlays in zwarte en rode kleuren. Deze overlays zijn gemaakt van nubuck en lakleer. Verder heeft Nike de tong een opvallende gouden kleur gegeven met hierop Nike branding en Chinese tekens. Boven deze opvallende tong zijn ook nog eens opvallende veters te vinden. Deze hebben namelijk een zwarte kleur gekregen met rode outlining.

Natuurlijk is de Nike branding op de tong niet de enige branding op de sneaker, zo is er op de zijkant van de sneaker een mini-swoosh te vinden in een gouden kleur met rode outlining. Ook beschikt het model over een transparante Swoosh met blauwe stitching. Ook deze Swoosh is rood uitgelijnd. Achterop de sneaker is een soort paard met vleugels afgebeeld, dit zou de mythe Longma kunnen afbeelden. Longma zie je vaak in de Chinese cultuur verschijnen tijdens bijvoorbeeld feestdagen.

Zoals we al zeiden zal de sneaker hoogstwaarschijnlijk niet in Europa uitkomen, maar alleen in Azië. Wel leek het ons een mooie sneaker om met jullie te delen, dus geniet hieronder van de foto’s van de kleurrijke colorway. Check dagelijks Sneakerjagers voor het laatste nieuws over sneakers!


Nike Air Max 1 Chinese New Year
Nike Air Max 1 Chinese New Year
Nike Air Max 1 Chinese New Year
Nike Air Max 1 Chinese New Year
Images by Nike

Previous ArticleNext Article