Na 10 jaar is er een nieuwe samenwerking tussen POETS x Nike SB onderweg

Nadat zo’n 10 jaar geleden de laatste samenwerking tussen POETS x Nike SB uitkwam, is er nu opnieuw een samenwerking tussen de twee onderweg. Samen hebben zij hun creativiteit losgelaten op het Bruin React model van Nike SB.

In 2010 brachten POETS en Nike SB ook al een Blazer mid uit. Deze werd uitgebracht om het twee jarige jubileum van POETS te vieren. Deze sneaker werd uitgebracht op 8 augustus 2010 tijdens een speciaal event. Het merk werd opgericht door Gino Lanucci in New York. In 2012 sloot hij tijdelijk de deuren van zijn skatestore, omdat hij het gevoel dat dat hij zich niet 100% kon focussen op zijn winkel. Ondertussen is de winkel alweer langere tijd open en is er een nieuwe collab met Nike SB onderweg.

POETS x Nike SB Bruin React | Details

De Bruin React die is aangekleed door POETS heeft een onopvallende, zeer donkere zwarte kleur gekregen. Als je de sneaker in het licht houd lijkt het er zelfs op dat de sneaker een paarse gloed heeft. Enkele details, zoals de toebox zijn enkele tinten donkerder dan de basis van de sneaker. Om de sneaker toch wat opvallender te maken hebben de veters een witte, contrasterende kleur gekregen. Naast de veters heeft ook de branding op de tong een witte kleur gekregen, evenals de POETS branding op de hiel. Als finishing touch hebben de twee de Swoosh een Volt kleur gegeven zodat de sneaker toch opvalt.

Helaas is er nog geen releasedatum bekend over deze sneaker en is het ook nog niet bekend of deze sneaker überhaupt in Europa uitkomt. Houd daarom goed Sneakerjagers in de gaten om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Check hieronder de eerste foto van de samenwerking.


POETS x Nike SB
Image by @proskateboardingnews

Previous ArticleNext Article