Uniek eerbetoon aan een Japanse traditie door atmos en PUMA

Het Duitse sportmerk PUMA heeft samen met de Japanse boetiek atmos het RS-X model in een nieuw jasje gestoken. De atmos x PUMA RS-X is een eerbetoon aan een Japanse traditie.

Het RS-X model van PUMA heeft een lakleren make over gekregen met opvallende kleuren. Het gehele design is geïnspireerd door de Nikuhitsu-ga prints, onderdeel van de Japanse Ukiyo-e kunst. De Ukiyo-e kunst is een vorm van houtsnede uit Japan die sinds de 18e eeuw ook in Europa populair werd en een grote invloed had op de Europese kunstwereld. De lakleren upper van de PUMA RS-X heeft felle gele, rode en groene kleuren. Ook zijn er verschillende strepen op de upper te zien die doen denken aan de Ukiyo-e kunst. De rest van het design van de robuuste PUMA RS-X is zoals we gewend zijn. Ook is er naast deze sneaker een tekening te zien, gecreëerd door Ukiyoemon Mitomoya. In de tekening, gebaseerd op historische Japanse kunst, is een samurai te zien. De samurai is getekend in de Japanse stijl en heeft een zwaard en draagt sneakers. Naast de samurai is ook de RS-X sneaker getekend.

Deze unieke Japanse atmos x PUMA RS-X is exclusief verkrijgbaar bij atmos. Houd de sneaker release kalender in de gaten voor meer updates over nieuwe releases.


atmos x PUMA RS-X
atmos x PUMA RS-X
atmos x PUMA RS-X
atmos x PUMA RS-X
Images by atmos

Previous ArticleNext Article