Belangrijke informatie Sneakerness Rotterdam 2019

Op zaterdag 30 november en zondag 1 december zal Sneakerness plaatsvinden in Rotterdam. In deze blog zullen wij alle handige informatie voor jou op een rijtje zetten! Via deze pagina kun je al het nieuws van Sneakerness en meer informatie over het evenement vinden.

Sneakerness Rotterdam

Sneakerness is ondertussen een wereldwijd fenomeen en 30 november komt het sneaker evenement naar Rotterdam. Het grote evenement is ontstaan uit een sneaker passie van vrienden. Ondanks dat het eerst niet de bedoeling was om een wereldwijd evenement te creëren is dat wel gebeurd. Van Zwitserland, Rusland en Zuid-Afrika tot aan ons kikkerlandje worden jaarlijks verschillende Sneakerness evenementen georganiseerd. Ondanks dit mega succes blijft Sneakerness dicht bij haar roots. Het oprechte enthousiasme en de passie voor sneakers is terug te zien in de evenementen. Deze passie wordt gecombineerd met een professionele en klant-georiënteerde houding. Dit zorgt telkens weer voor goede ervaringen op de Sneakerness evenementen.

Sneakers Paradise inzamelingsactie voor Afrika

Bij de stand van Sneakers Paradise kun je je oude paar sneakers inleveren voor mensen in Afrika. Zo kunnen je gedoneerde sneakers daar hergebruikt worden. Met het inleveren van je sneakers krijg je een raffle ticket en goede karma!

Sneakerness Rotterdam
Image by Sneakerness

Tickets

Op zaterdag en zondag is het evenement open van 12:00 tot en met 18:00. Met het priority access ticket kan je op zaterdag zelfs al om 11:00 naar binnen. De losse dag kaart voor zaterdag kost €13,- en de losse dag kaart voor zondag kost €11,-. Aan de deur zullen beiden kaarten €1,- duurder zijn. Een kaart voor beide dagen in één kost €15,- en de priority access kaart kost €50,-.

De locatie

Sneakerness 2019 in Rotterdam vindt plaats in de Onderzeebootloods op het RDM Rotterdam terrein. Waar vroeger onderzeeërs lagen is er nu ruimte voor 5.000 bezoekers. Ondanks de recentelijke renovatie heeft de locatie het rauwe en industriëke karakter gehouden. Een perfecte locatie dus voor Sneakerness.

Routebeschrijvingen en bereikbaarheid

De onderzeebootloods is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, de auto en zelfs de Watertaxi/bus. RDM Rotterdam heeft drie parkeerterreinen; parkeerterrein A is gelegen aan de Heijplaatstraat en is bestemd voor het Congrescentrum, parkeerterrein B ligt naast het Centraal Magazijn en parkeerterrein C ligt achter Innovation Dock/naast de Scheepsbouwloods. Daarnaast is er beperkte parkeergelegenheid aan de Heijplaatstraat, Heijplaatweg, Directiekade en Klinknagelstraat. Parkeren is overal gratis.

Auto

Om met de auto bij Sneakerness te komen kan je deze routebeschrijving volgen of gewoon de Onderzeebootloods, Rotterdam in je navigatie zetten.

 • Neem op de A15 (Ring Rotterdam Zuid) afslag 18: Heijplaat.
 • Volg bovenaan de afrit de borden Heijplaat / Havens 2250-2750.
 • Volg de borden Heijplaat, alsmaar rechtdoor op Reeweg en Waalhavenweg.
 • Sla niet linksaf bij het bord Heijplaat; dit is de afslag voor het dorp. Rijd rechtdoor op de Droogdokweg (met de bocht mee naar rechts) richting Havens 2547-2619.
 • Na de volgende scherpe bocht naar rechts (Heijplaatweg) bevindt zich links parkeerterrein A (ingang Congrescentrum 100 meter lopen).
 • 100 meter verder bevindt zich aan de linkerkant (bij het oranje kunstwerk de RDM’er) de toegang tot het RDM-terrein (Haven 2600), tussen twee gebouwen door.
 • U gaat direct hierna linksaf en rijdt langs het water (Directiekade).
 • Het eerste gebouw aan uw linkerhand is het Centraal Magazijn.
 • Het eerste gebouw aan uw rechterhand is het Dokkantoor.
 • Daarna bevinden zich aan uw linkerhand achtereenvolgens de Dokloodsen, de Centrale Kantine, Sociale Zaken, het Congrescentrum en de Academie van Bouwkunst.
 • Innovation Dock is het grote gebouw (met rode deuren/kozijnen) aan de rechterkant, op de hoek van de haven, aan de RDM-kade.
 • Achter Innovation Dock bevindt zich parkeerterrein C. Hier kunt u ook parkeren voor de Onderzeebootloods.
Auto Sneakerness Rotterdam
Image by RDM Rotterdam

Openbaar vervoer

Met het openbaar vervoer kan je vanaf Rotterdam Centraal de metro E naar Slinge en de metro D naar De Akkers pakken naar het bus/metrostation Zuidplein. Vanaf Zuidplein rijdt RET-buslijn 68 naar Heijplaat/ RDM. Deze stopt voor Heijplaatstraat 23, ingang Academie van Bouwkunst. Daar loop je door de blauwe poort om zo de Dokhaven in te lopen. Aan de Dokhaven liggen de gebouwen van RDM Rotterdam.

Openbaar Vervoer Sneakerness Rotterdam
Image by RDM Rotterdam

Watertaxi/bus

Lijn 18 van de Waterbus vaart vanaf haltes Erasmusbrug, St. Jobshaven en Katendrecht naar RDM/ Heijplaat. Binnen 15 minuten wordt je naar de overkant gebracht. De Waterbus vaart 2 keer per uur en je mag een fiets meenemen. Met de Watertaxi kan je vanaf alle watertaxi-locaties naar RDM Rotterdam varen. Via de website van Watertaxi Rotterdam kan je een rit bestellen.

Watertaxi Sneakerness Rotterdam
Images by RDM Rotterdam

Sneakerjagers is trots mediapartner van Sneakerness 2019 Rotterdam. Houd daarom onze Sneakerness Rotterdam pagina goed in de gaten om op de hoogte te blijven van al het laatste nieuws rondom dit evenement.

Previous ArticleNext Article