StockX: De sneaker market place komt naar Sneakerness Rotterdam met een drop-off point

‘s-Werelds eerste handelsbeurs voor goederen is Nederland aan het veroveren. Nadat StockX hun eerste Europese vestiging heeft geopend in Eindhoven komt het Amerikaanse bedrijf naar Sneakerness Rotterdam met het bekende drop-off point.

StockX

StockX, opgericht in 2015, is een online marketplace voor het kopen en verkopen van sneakers, streetwear, horloges, en designer tassen. Oprichter Josh Lubber bedacht de “stock market of things” met het idee om het kopen en verkopen van sneakers makkelijker en veiliger te maken. StockX dient als middenpersoon tussen de koper en verkoper en zorgt ervoor dat de gehele transactie goed verloopt. Op de website en app zie je een overweldigend aanbod van sneakers, tassen, horloges, collectables en streetwear.

Wanneer je het paartje hebt gevonden die je op het oog had kan je twee dingen doen: of je kiest ervoor om de sneaker onmiddellijk te kopen voor de laagst aangegeven vraagprijs op dat moment, of plaatst een bod en wacht totdat een verkoper die sneaker voor die prijs aanbied. Wanneer je voor het tweede kiest is het belangrijk dat je een betaal methode toevoegt. Dit kan onder andere via Apple Pay, PayPal of Credit Card. Het bedrag wordt alleen in rekening gebracht wanneer een verkoper jouw bod accepteert. Dit wordt gedaan zodat mensen geen zinloze biedingen uitbrengen.

Nadat je aankoop is bevestigd, heeft de verkoper ongeveer twee werkdagen om de sneakers te verzenden naar de aangegeven StockX vestiging. Hier zullen professionals van StockX kijken of de sneaker authentiek en in orde is. Vervolgens wordt de sneaker opgestuurd door StockX naar de koper. Als bemiddelaar vraagt StockX een fee aan de koper en verkoper van de sneaker. Deze varieert per aankoop.

Inmiddels is StockX zo erg gegroeid dat ze een vestiging in Eindhoven hebben geopend zodat mensen uit Europa nog sneller en goedkoper sneakers kunnen kopen en verkopen.

StockX Sneakerness Rotterdam

StockX op Sneakerness Rotterdam

Tijdens Sneakerness Rotterdam op 30 november en 1 december komt StockX met hun populaire drop-off point. Hierdoor kunnen de bezoekers van Sneakerness hun producten verifiëren zonder nodige verzending problemen. Heb jij dus nog een deadstock sneaker thuis die je graag wilt verkopen? Breng deze dan mee naar Sneakerness. Hier kan je, zonder je sneakers te verzenden en verzendkosten te betalen, je sneakers laten verifiëren en verkopen. Ook het betaalproces zal ter plaatse geregeld worden.

Sneakerjagers is trots mediapartner van Sneakerness 2019 Rotterdam. Houd daarom onze Sneakerness Rotterdam pagina goed in de gaten om op de hoogte te blijven van al het laatste nieuws rondom dit evenement.

Previous ArticleNext Article