Hyprints: Keiharde gelimiteerde sneaker prints op Sneakerness Rotterdam

Hyprints is wederom aanwezig bij Sneakerness Rotterdam en neemt dit keer een keiharde gelimiteerde print mee, die vanaf vandaag te pre-orderen is op hun webshop en af te halen is tijdens Sneakerness bij hun stand.

Hyprints op Sneakerness Rotterdam

De print is speciaal gemaakt voor deze editie van Sneakerness en staat geheel in het teken van de stad Rotterdam. Geïnspireerd door het straatbeeld van de stad, toont het design diverse Rotterdamse iconen in combinatie met twee sneakers die de straten van 010 de afgelopen 30 jaar hebben gedomineerd, de Nike Air Max 1 en 90. De sneakers en de rest van de print zijn volledig gekleurd in de kleuren van de stad, groen en wit, en zitten vol met kleine details.

Het design is geprint op 250 g/m² houtvrij gesatineerd A3 papier en is gelimiteerd tot 50 stuks, elke print is met de hand genummerd. Pre-order zo snel mogelijk via deze link om er zeker van te zijn dat je deze exclusieve sneaker art kan bemachtigen!

Hyprints Sneakerness Rotterdam

Over Hyprints

Hyprints is het brainchild van grafische vormgever Sven Dekker. Hij heeft zichzelf geschoold in programma’s als Adobe Illustrator en Photoshop, en doet dit de afgelopen twee jaar onder de naam Hyprints. 

“Op mijn 15e raakte ik hooked aan ongeveer alles wat je creatief met de computer kan doen, zoals grafische vormgeving, 3D modelleren, webdesign, animaties en video-editing, ik heb zelfs op een blauwe maandag nog geprobeerd om beats te maken. Op een gegeven moment ging ik me vooral focussen op Illustrator en Photoshop, maar deelde mijn creaties uit onzekerheid eigenlijk nooit met iemand. Totdat ik twee jaar geleden begon met het maken van sneaker art en dat (met wat aanmoediging) ging plaatsen op Instagram. Dat werd eigenlijk best goed ontvangen, mensen vroegen al snel of ik mijn designs kon laten printen en dat ben ik toen gaan doen. Ik ben begonnen met 10 stuks en van het geld wat ik daarmee verdiende heb ik weer nieuwe prints laten drukken, zo is het balletje gaan rollen.” Aldus Sven.

Hyprints verkoopt zijn designs dus als prints die je thuis kan ophangen. Wat een aantal van zijn werken uniek maakt is de combinatie van sneakers met (willekeurige) andere objecten, zoals de print ‘We Breathe Air’, wat een samensmelting is van Nike Air Max 1’s met longen. “Ik vind het tof om mijn fantasie de vrij loop te laten gaan en creaties te maken die onmogelijk zijn. Ik laat de achtergrond met opzet wit, een blank canvas als het ware. Herinner je die scene nog uit de eerste Matrix film? Waarin Neo en Morpheus in een witte space staan en alles tevoorschijn kunnen toveren wat ze willen? Zo zie ik Hyprints ook voor me: een witte space waarin ik mijn verbeelding ‘tot leven’ kan laten komen.”

Hyprints Sneakerness Rotterdam

Het onstaan van Hyprints

Het feit dat Sven sneakers gebruikt in zijn art komt niet uit de lucht vallen. Op jonge leeftijd ontstond zijn liefde voor sneakers, voornamelijk uit de skate cultuur, één van zijn eerste paartjes waar hij echt excited voor was waren de Nike SB P-Rods uit 2006. Sven is opgegroeid in Enschede, waar je vroeger niet echt toffe sneaker winkels had. Wel skatete hij veel en was hij vaak in de lokale skate shops te vinden. Daar verkochten ze wél vette sneakers en is zijn passie dus ook ontstaan.

De toekomst van Hyprints ziet hij rooskleurig in. “Ik hoop ooit een eigen studio / winkel / werkplek te kunnen openen, waar iedereen welkom is. Een plek waar ikzelf kan designen, maar waar ook andere creatives kunnen komen om te werken. Waar goeie koffie geschonken wordt onder het genot van chille hiphop. Een plek waar ik mijn eigen art kan verkopen, maar die ook dient als een podium voor andere creatieve ondernemers. Ja, that’s the dream.”

Je kunt meer informatie over Hyprints vinden op hun website, Instagram en Facebook en natuurlijk ook bij de stand op Sneakerness Rotterdam.

Sneakerjagers is trots mediapartner van Sneakerness 2019 Rotterdam. Houd daarom onze Sneakerness Rotterdam pagina goed in de gaten om op de hoogte te blijven van al het laatste nieuws rondom dit evenement.

Hyprints Sneakerness Rotterdam
Hyprints Sneakerness Rotterdam
Images by Hyprints
Previous ArticleNext Article