De Air Jordan 5 Retro ‘Fire Red’ keert weer terug

Volgend jaar is het dertig jarige jubileum van de Air Jordan 5 en dit wordt dan ook goed gevierd. Zo zien we ook een OG colorway terugkeren op de Air Jordan 5 Retro. Er zijn nu de eerste foto’s verschenen van de ‘Fire Red’ colorway.

De Air Jordan 5 kwam in 1990 uit in vier colorways. De sneaker was geïnspireerd op een Mustang straaljager uit de Tweede Wereldoorlog, zo zag je ook het gaas op de tong en zijpanelen, een 3M reflecterende tong en een unieke lace lock. In 2000 kwamen de eerste Retro versie’s uit en daarna bleven ze maar komen. Ondertussen hebben we al vele colorways gezien en nu komt eindelijk weer een klassieke colorway terug.

Air Jordan 5 Retro ‘Fire Red’ | Details

De sneaker keert dus terug in zijn originele colorway. We zien dus een witte basis van leer en bij de zijpanelen vinden we mesh terug. De binnenvoering, de jumpman op de tongue, de lace lock, de Nike Air branding op de hiel en de haaienvinnen op de zijkant zijn allemaal in de kleur ‘Fire Red’. De midsole is zwart en de outsole is doorzichtig. Tot slot zijn de veters wit. Hij komt dus precies uit als de originele colorway en hier zullen veel sneaker liefhebbers erg blij mee zijn!

De sneaker wordt in februari 2020 verwacht bij onder andere Nike en geselecteerde retailers. Houd onze Releasekalender in de gaten voor alle updates en scroll naar beneden voor de eerste foto’s!


Air Jordan 5 Retro 'Fire Red'
Air Jordan 5 Retro 'Fire Red'
Images by @zsneakerheadz
Previous ArticleNext Article