De eerste foto van een nieuwe Off-White Air Jordan is opgedoken

Één van de populairste samenwerking van de afgelopen jaren, Off-White x Nike, komen opnieuw samen voor een nieuwe Air Jordan. Dit keer hebben zij hun creativiteit losgelaten op de Air Jordan 5. Het lijkt erop dat Virgil Abloh en Nike niet stil blijven zitten, aangezien zij vorige week nog de Off-White x Nike Vapor Street uitbrachten. Ook staat er nog een Off-White x Nike Waffle Racer SP te wachten op ons.

Zoals we al zeiden zijn de samenwerkingen tussen ontwerper Virgil Abloh en sportgigant Nike enorm populair. In 2019 verschenen er al meerdere creaties uit de samenwerking. Zo zagen we de Off-White x Nike Air Force 1 Low ‘University Blue’ al voorbij komen, maar ook de Off-White x Nike Vapor Street. De samenwerking tussen deze twee loopt al sinds 2017. Toen brachten zij de enorm populaire ‘The Ten’ collectie uit. Deze collectie bestond uit twee verschillende packs van vijf sneakers. Momenteel gaan de sneakers die uit de samenwerking zijn voortgekomen voor een enorme resell prijs.

Off-White Air Jordan 5 ‘Black/Metallic’ | First Look

Voor het eerst zien we dat Virgil Abloh het silhouet uit 1990, dat in 2020 zijn 30ste verjaardag viert, een make-over geeft. In plaats van een zwarte suède basis heeft Abloh de sneaker een synthetisch bovenwerk gegeven. De tong is volledig reflecterend gemaakt. Rondom het midden op de buitenkant lijkt een doorzichtig vlak te zitten. Achterop de buitenkant is het nummer ’23’ te vinden. Ook op de veters is natuurlijk de kenmerkende Off-White branding te vinden, hierop staat namelijk “SHOELACES”. De midsole heeft een zwarte kleur gekregen, terwijl de outsole op de voorkant een vergeelde kleur heeft gekregen.

Wanneer de sneaker uit zal komen is nog niet bekend, maar volgens geruchten zal de sneaker in februari 2020 uitkomen tijdens het All-Star Weekend. Over de prijs van de samenwerking is ook nog bekend. Houd tot die tijd goed onze Releasekalender in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste updates. Check hieronder de first look op de Air Jordan 5.


Off-White Air Jordan
Image by @solebyjc

Previous ArticleNext Article